Управляващата консервативна партия в Полша номинира за министър-председател Матеуш Моравиецки

| обновено на 08.12.17 в 09:18
ЕПА/БГНЕС

Управляващата консервативна партия в Полша "Право и справедливост" номинира за министър-председател досегашния министър на финансите и бивш банкер  Матеуш Моравиецки  , предаде Франс прес. Той ще смени на премиерския пост Беата Шидло, която подаде оставка пред политическия комитет на партията. Вероятно тя ще стане вицепремиер в кабинета. От Моравиецки се очаква да ускори икономическия растеж и инвестициите през втората половина на четиригодишния си мандат.


Гласуването в парламента ще бъде на 12 декември, съобщи полската държавна информационна агенция. Според критици, смяната на премиера е опит за отклоняване на вниманието преди днешното гласуване на закони, които биха дали на управляващите значително влияние върху съдебната система на Полша, отбелязва Асошиейтед прес.ВИЖТЕ ОЩЕ

Каракачанов: Отвореният диалог ще докаже, че МО не плаче за средства, исканията ни са според нуждите

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че очаква на годишната конференция на началника на отбраната да бъдат обсъдени модернизацията и въвеждането на военното обучение в училищата, разширяването на възможността за доброволна служба и повишаването на капацитета на резерва. Каракачанов отново подчерта, че все още не..

обновено на 20.02.18 в 12:10

Караянчева се обяви за запазване на кохезионната политика в общия бюджет на ЕС и след Брекзит

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се обяви за запазване на кохезионната политика в общия бюджет на Европейския съюз и след Брекзит. Заедно с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни  Караянчева оглавява интерпарламентарната конференция, която се провежда в Европейския парламент в Брюксел. Цвета Караянчева..

обновено на 20.02.18 в 12:01

5500 души не достигат в армията, обяви министърът на отбраната

Все още не достигат 5500 души в армията. Това съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Преди всички". Той ще участва в Годишната конференция на началника на отбраната. Това е и констатацията на доклада, който ще чете днес началникът на отбраната. Това е факт – 5500 души не достигат. Има поделения, в които..

публикувано на 20.02.18 в 09:23

Социалдемократите в Германия гласува договореното коалиционно споразумение с консерваторите

В Германия започва допитването до близо половин милион членове на социалдемократическата партия за договореното коалиционно споразумение с консерваторите. Председателят на парламентарната група и вероятен нов председател на партията Андреа Налес очаква подкрепа, макар и крехка, за подновяване на управлението с канцлера Ангела Меркел . Резултатите..

публикувано на 20.02.18 в 07:45

Експерти обсъждат алтернативите на АЕЦ "Белене"

Дискусия на тема "Изграждането на АЕЦ "Белене" – целесъобразност, алтернативи, икономически модели" ще се проведе днес в Народното събрание. Инициатор е Българският енергиен и минен форум. Целта на форума не е дискусия "за" или "против" нова АЕЦ в България, а съпоставка на подходи, допускания, изходни данни, модели, споделяне на становища и..

публикувано на 20.02.18 в 07:25