Проучване на „Барометър България“ за януари сочи

63% от българите не одобряват ратификацията на Истанбулската конвенция

Анкетираните искат изграждането на втори кабинков лифт в Банско
Кадър от обществената дискусия за Истанбулската конвенция, проведена в СУ "Св. Климент Охридски"
Снимка: БТА

63% от българите не одобряват ратификацията на Истанбулската конвенция, сочи проучване на "Барометър България" за януари.

Социолозите отбелязват, че допълнително позицията против конвенцията в този й вид, изразено от лидерите на две от основните политически формации - "Обединени патриоти" и БСП, втвърдява отношението на противниците на документа. Категоричната позиция на всички религиозни общности в страната начело с Българската православната църква също подсилва крайното мнение на българското общество.

И още изводи от изследването: Хората искат втори кабинков лифт над Банско. Ниските доходи, социалните въпроси и бюрокрацията са значими за обществото ни проблеми, а отношението към началото на Българското европредседателство е положително.

Анкетата на "Барометър България" е проведена в периода 20-24 януари.ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава издирването на двете деца, паднали в морето край Варна

Продължава издирването на двете деца, които паднаха в морето край Варна вчера следобед, съобщиха от МВР.  Екипи на сектор "Специализирани оперативни дейности" са обхождали района през цялата нощ.  Още в 5.50 ч. тази сутрин е направен оглед на района, където паднаха двете деца на 12 и 13 години на вълнолома във Варна. Катер на Морската администрация..

обновено на 16.08.18 в 08:59

18-годишен шофьор помете младежи на тротоар в Петрич

Момиче и момче на 16 и 18 години, които са брат и сестра, са пострадали тежко, след като автомобил ги помел на тротоар в Петрич. Инцидентът е станал малко след полунощ.  Група младежи се били подслонили на тротоара заради силния дъжд, когато шофьорът на колата изгубил контрол и се врязал в тях. Момчето е в тежко състояние с ампутиран крак, а сестра му е..

публикувано на 16.08.18 в 08:51

Частично спиране на водоснабдяването в квартали на София

От 10 до 22 часа днес части от селата Владая и Мърчаево ще бъдат без водоподаване. Причината е свързване на довеждащ водопровод, който захранва селата с питейна вода.  От "Софийска вода" информират, че ако строително-ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, на жителите на двете села ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноски...

публикувано на 16.08.18 в 08:31

Заседание на работната група по проектозакона за хората с увреждания

В социалното министерство ще се проведе заседание на работната група по изработването на проектозакона за хората с увреждания, в което ще участват протестиращите майки.  Надеждите на участници в работната група са днес да бъде постигнато съгласие по текстовете на проектозакона. Това не стана на заседанието на групата миналия петък, което продължи..

публикувано на 16.08.18 в 08:07

Мерки в Харманли заради негодна питейна вода

В Харманли днес ще започне снабдяването с минерална вода на здравни, социални и детски заведения. Вчера водата беше забранена за пиене и готвене заради наличието на завишени стойности на уран и алфа активност.  В града ще бъдат поставени водоноски с питейна вода. Ограничителният режим е и за три села в общините Бисер, Надежден и Остър камък.  Изготвено..

публикувано на 16.08.18 в 07:49