Демонстрация на умения на бойни санитари от военни формирования във ВМА

Снимка: БГНЕС

Във ВМА в София ще има демонстрация на практическите умения на бойни санитари от военни формирования, преминали през курс за начална военномедицинска подготовка. В интервю за предаването "Преди всички" главният експерт във Военномедицинския отряд за бързо реагиране Ася Дишкова обясни, че днес ще бъде показан практически изпит на територията на тренировъчния център на отряда.

"Това, което ще демонстрират участниците, след проведен двуседмичен курс, е оказване на първа помощ в критична среда. За нас критичната среда са всички бедствия и аварии", поясни тя.

По думите й, всички военнослужещи от Българската армия преминават през курса за боен санитар: "Ние обучаваме както медицински, така и немедицински кадри. Нашите военнослужещи могат да се включват".

По време на обученията се показва снимков материал от оперативната дейност на отряда при мисии извън България.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33