Медведев: Ако санкциите бъдат затегнати още, това ще е равносилно на икономическа война

Ако американските икономически санкции срещу Русия бъдат затегнати още повече, това ще е равносилно на деклариране на икономическа война. Това изказване направи днес руският премиер Дмитрий Медведев преди темата да бъде обсъдена на заседание на съвета за сигурност към президента Владимир Путин.

"Ако последва нещо такова - блокиране дейността на банки или използването на една или друга валута, това може съвсем откровено да се нарече обявяване на икономическа война. На такава война трябва да се реагира - с икономически, политически методи, а в случай на нужда - и с други методи. Американските ни приятели трябва да са наясно с това", заяви Медведев, цитиран от агенция "Новости".

Вашингтон готви новите санкции заради връзката на руските власти с опита за убийство на двойния агент Сергей Скрипал в Англия с бойно отровно вещество. Връзка, каквато Москва категорично отрича. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Президентът има право на мнение. Да видим какво ще каже Конституционният съд

"Президентът винаги има право на мнение. Нека видим какво ще каже Конституционният съд“. С тези думи председателят на парламента Цвета Караянчева коментира сезирането от държавния глава на Конституционния съд във връзка с разпоредби от Закона за държавния бюджет за 2019 година. Текстовете, които според президента са противоконституционни, са..

публикувано на 17.12.18 в 14:57

Политолог: Операцията на Израел „Северен щит“ не е като въоръжените сблъсъци по границата

В началото на декември Израел обяви, че започва операция „Северен щит“. Нейната цел е да бъдат унищожени тунелите, прокопани от ливанското движение "Хизбула" за прехвърлянето на бойци на израелска територия. В предаването „12+3“ политологът Анат Хохберг Марон поясни:  „Наричат „Северен щит“ акция по подобие на въоръжените сблъсъци по..

публикувано на 17.12.18 в 14:19

От БСП настояват министърът на вътрешните работи да уволни директора на РПУ-Бяла Слатина

От БСП настояват министърът на вътрешните работи да разпореди проверка на Областна дирекция на МВР-Враца и да уволни директора на РПУ-Бяла Слатина Красимир Йончев. Повод за това стана поредният палеж, извършен на 12 декември, на имущество на кандидата за кмет от БСП на Галиче Веселин Тушинов. Според заместник-председателя на БСП Кирил Добрев кметът на..

публикувано на 17.12.18 в 14:07

АБВ с критика към правителството за водената енергийна политика

От АБВ критикуваха правителството за енергийната политика, която води. Председателят на партията Румен Петков нарече "престъпно" решението за 20% дялово участие в терминала за втечнен природен газ в Александруполис, което бе записано в променената Енергийна стратегия на България, и настоя за оттеглянето му: "Първо, това е частен терминал. По същество..

публикувано на 17.12.18 в 14:03

ЕК глобява БЕХ заради нарушаване на антитръстовите закони в Евросъюза

Европейската комисия (ЕК) налага глоба на Българския енергиен холдинг (БЕХ) заради блокиране на достъпа до ключова инфраструктура за природен газ в България. Санкцията е в размер на 77,068 млн. евро и засяга БЕХ и филиалите "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" заради техните действия, които според ЕК противоречат на антитръстовите закони в ЕС...

публикувано на 17.12.18 в 13:16