Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един от заподозрените за убийството на Хашоги е загинал в катастрофа

Джамал Хашоги
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от заподозрените за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги е загинал в катастрофа в столицата на Саудитска Арабия Рияд, съобщава турският вестник Yeni Şafak. Хашоги, който беше смятан за критик и противник на управляващата кралска династия и пишеше за „Вашингтон пост“, изчезна на 2 октомври, след като влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Турските медии смятат, че Хашоги е бил убит. Саудитска Арабия засега не е потвърдила смъртта на журналиста.

Според Yeni Şafak един от подозираните за убийството – лейтенантът от саудитските военновъздушни сили Мешал Саад ел Бостани, е загинал при катастрофата в Рияд. Подробности не се съобщават.

Ел Бостани е бил в Истанбул на 2 октомври заедно с още 14 саудитци, които според медиите в Турция са участвали в убийството на Хашоги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Джамал Хашоги

Турски вестник твърди, че журналистът Хашоги е бил обезглавен

Саудитският журналист Джамал Хашоги е бил измъчван, преди да бъде обезглавен в консулството на Рияд в Истанбул, пише днес проправителственият в. „Йени Шафак“, твърдейки, че е чул аудиозаписи на инцидента, предаде АФП. При мъченията..

публикувано на 17.10.18 в 12:29
Майк Помпейо

Помпейо обсъжда в Турция съдбата на Хашоги

Турският президент Реджеп Ердоган се среща с американския държавен секретар Майк Помпейо, който пристига в Турция след разговорите в Саудитска Арабия за съдбата на изчезналия журналист Джамал Хашоги. Вестник „Ню Йорк таймс“ пише, че поне 9 от 15..

публикувано на 17.10.18 в 11:00

Претърсват резиденцията на консула на Саудитска Арабия в Истанбул заради случая "Хашоги"

Американски медии смятат, че Саудитска Арабия ще признае за убийството на журналистъта дисидент Джемал Хашоги в консулството на кралството в Истанбул. Досега Рияд твърди, че Хашоги е напуснал сградата. Новата версия ще бъде, че той е загинал при..

обновено на 16.10.18 в 15:09
Саудитска фондова борса

Нов напрежение на саудитската фондова борса заради скандала с изчезналия журналист Джамал Хашоги

Фондовата борса на Саудитска Арабия, известна и като Tadawul, се намира под силен натиск от продажби в началото на търговията във вторник на фона на притеснения, че международното възмущение от изчезването на журналиста-дисидент Джамал Хашоги ще..

публикувано на 16.10.18 в 12:04
Доналд Тръмп и държавният му секретар Майк Помпео

Тръмп изпраща спешно Помпейо в Саудитска Арабия заради случая "Хашоги"

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че изпраща спешно държавния секретар Майк Помпейо в Саудитска Арабия заради мистериозното изчезване на журналиста Джамал Хашоги. Тръмп информира от профила си в Туитър, че е разговарял по..

публикувано на 15.10.18 в 18:08
Джамал Хашоги

Претърсват саудитското консулство в Истанбул заради изчезването на Джамал Хашоги

Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул ще бъде претърсено по-късно днес, като част от разследването за изчезването на саудитския журналист и кореспондент на "Вашингтон пост" Джамал Хашоги. Това съобщават турски медии като се позовават на неназовани..

публикувано на 15.10.18 в 14:54

Проф. Владимир Чуков: Твърде много неясноти има около изчезването на Хашоги

Изчезването на саудитския журналист Джемал Хашоги е една от водещите теми в световните медии. Това, което е известно, е че той влиза в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул и не излиза, поне никой не го е виждал да излиза оттам. Саудитските..

публикувано на 15.10.18 в 14:15

Тръмп допусна, че е възможно Саудитска Арабия да е отговорна за изчезването на Джамал Хашоги

Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна, че е възможно Саудитска Арабия да е отговорна за изчезването на журналиста Джамал Хашоги и каза, че ако това се окаже така, страната му ще наложи сурово наказание на кралството. В същото време Тръмп потвърди, че..

обновено на 13.10.18 в 19:08
Джамал Хашоги

Генералният секретар на ООН настоя за "истината" за изчезналия саудитския журналист Джамал Хашоги

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш настоя за "истината" относно изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги, предаде Би Би Си. Според Гутериш Гутериш подобни изчезвания могат да зачестят и да се превърнат в новата норма.  "Притеснява ме..

публикувано на 13.10.18 в 11:47
Хашоги изчезна на 2 октомври след посещение в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Турските власти имали записи, които доказват, че Джамал Хашоги е убит

Турските власти разполагат с доказателства, че опозиционният саудитски журналист Джамал Хашоги е убит, пише „Вашингтон пост“. Хашоги, който критикуваше кралското семейство в Рияд и пишеше за американското издание, изчезна на 2 октомври, след като беше..

обновено на 12.10.18 в 15:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арести на пропалестински протест в Чикаго, 15 април 2024 г.

Газа: Американското пристанище е завършено, арести и сблъсъци в Европа

Изграждането на изкуственото временно американско пристанище в Газа, което да улесни доставката на хуманитарна помощ, е завършено. Заради лошите метеорологични условия обаче, не може да бъде придвижено до определеното място, съобщи Пентагонът. Според..

публикувано на 08.05.24 в 07:47

Радев на официално посещение в Азербайджан

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Република Азербайджан, по покана на своя колега президента Илхам Алиев. Укрепването и задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в икономиката, енергетиката, високите технологии,..

публикувано на 08.05.24 в 07:39
Протест срещу изграждането на велоалея

И днес протест в центъра на столицата заради велоалея

Протестите за промените в движението в София се очаква са продължат и днес. Десетки хора се събраха снощи на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района, въведена от..

публикувано на 08.05.24 в 07:37
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май.

Протест в столицата година след смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Една година след смъртта на Ани и Явор, чийто живот бе отнет на пешеходната пътека при кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе" в София, от Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата“..

публикувано на 08.05.24 в 07:32

Теглят в ЦИК номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

В 16 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за..

публикувано на 08.05.24 в 07:27
доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ

Българската и Франкфуртската фондови борси предлагат двойно листване

Българската фондова борса съвместно с Франкфуртската фондова борса предлагат на компаниите възможност за търговия и на двете места или т.нар. двойно листване. Новият пазар, наречен EuroBridge, беше представен още през април. Вече има и една..

публикувано на 08.05.24 в 07:21

4,3 млн. пациенти в Европа се заразяват всяка година с допълнителна инфекция при престой в болница

Всяка година над 4 милиона пациенти в Европа се заразяват с поне една допълнителна инфекция по време на своя болничен престой.  Инфекциите, свързани с медицинско обслужване, са значително предизвикателство за безопасността на пациентите в цяла Европа,..

публикувано на 08.05.24 в 05:25