ВМА получава 2,7 млн. лева за система от апарати

Снимка: Ани Петрова, БНР

Правителството одобри общо над 4 милиона лева допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на Министерския съвет, Сметната палата, Министерството на отбраната и Община Костинброд. 

2,7 млн. лева одобри кабинетът за Министерството на отбраната. Средствата са за покупка на специализирана система от апарати за нуждите на ВМА. Близо 800 000 лева допълнително ще получи Община Костинброд за проект за благоустройство на централния площад в града. 300 000 лева са предвидени за МС - за неотложен ремонт на сгради на държавната агенция "Архиви". 420 000 лева са одобрените допълнителни разходи за Сметната палата. 
С друго решение правителството отпусна над 2 милиона лева за три национални програми за развитие на образованието.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33