Иванчева и Петрова остават за постоянно в ареста

Снимка: БГНЕС

Три седмици след като Специализираният наказателен съд промени мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова – от "постоянен" на "домашен арест", Апелативният спецсъд отмени определението на съдия Иво Хинов като незаконосъобразно.

Отстранената като кмет на столичния район "Младост" Иванчева и бившата ѝ заместничка остават под стража, а определението на апелативните съдии е окончателно. Според тях продължава да е налице опасността – на свобода двете подсъдими за искане на подкуп да извършат ново престъпление.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са обвинени за искан подкуп от 500 хил. евро и получени 56 хил. eвpo. Третият подсъдим по делото като помагач е бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров. Иванчева и Петрова са в ареста от почти 8 месеца – те бяха зрелищно арестувани на 17 април пред Спортната палта в София.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Започна протестът на регионалните пчеларски организации в Североизточна България.

Стотина пчелари се събраха на протест

Пчелари от цялата страна се събират пред Министерството на земеделието на протест . Около стотина са пчеларите, които протестират на ул."Дамян Груев", която в момента е затворена за движение. Причина за протеста е, както обясниха пчеларите, че първо им е била отказана единствената държавна помощ, известна като "Де минимис". Впоследствие е била..

публикувано на 10.12.18 в 13:43

Доц. Лъчезар Стоянов: Гладоморът в Украйна трябва да влезе в учебниците по нова история

„Памет за украинците и българите, жертви на Гладомора. Съвременен прочит на комунистическия геноцид“ – това е темата на дискусия в София, организирана днес следобед от Атлантическия съвет в България и посолството на Украйна у нас. В нея ще участват историци от София и Киев. Дискусията ще бъде съпътствана от фотоизложба и документалния филм на..

публикувано на 10.12.18 в 13:36
Проф. Иван Илчев

Проф. Илчев: Един от принципите на добросъседство е да не се посяга върху чужда история

Един от принципите на добросъседство е да не се посяга към чужда история. Това обясни в интервю за предаването ни „12+3“ проф. Иван Илчев -  член на комисията, която разглежда историята между двете държави, между които възникна напрежение през почивните дни. Повод за това стана позицията на вицепремиера Красимир Каракачанов, в която той..

обновено на 10.12.18 в 13:34

Технически проблеми затрудняват работата на КАТ

Системата на Пътна полиция в цялата страна продължава да не работи. Причината е инсталирането на нов софтуер. Гражданите няма да имат достъп до Автоматизираната информационна система "Управление на наложени глоби по наказателни постановления и извършване на плащания по тях през Интернет, SMS, WAP", както и до Портала за електронни административни..

обновено на 10.12.18 в 13:16

Задържаха за 72 часа 18-годишен младеж заради изнасилване

Окръжната прокуратура във Велико Търново задържа за 72 часа 18-годишен младеж, който е обвинен за изнасилването и убийството на 70-годишна жена от град Бяла черква. Престъплението е извършено в дома на жертвата на 6 декември, а тялото на мъртвата жена е намерено от нейна близка два дена по-късно. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за..

публикувано на 10.12.18 в 12:47