Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС закри Министерството на българското европредседателство, Лиляна Павлова се завръща като депутат

| обновено на 20.12.18 в 11:04
Снимка: eu2018bg.bg

Народното събрание закри Министерството на българското европредседателство и освободи ресорния министър Лиляна Павлова. Това стана след гласуването на структурни промени в Министерския съвет. Павлова се завръща като депутат.

Оценката на коалиционните партньори Цветан Цветанов и Валери Симеонов:

"Госпожо Павлова, имате пълното основание да се гордеете с цялата администрация, която изнесохте".

"Истината е, че България се представи блестящо. Благодарение на работата, на първо място, на госпожа Лиляна Павлова, която се справи перфектно със своите задължения".

От БСП отново възразиха на това, че било сформирано отделно министерство за председателството, а задачите не са се поели от външния министър. Кристиян Вигенин посочи, че въпреки че сме се справили с по-малко средства, от левицата ще поискат отчет за изразходваните пари.
   
"И на тази база ще направим своите изводи".

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева подчерта:

"Създаването на министерство и на министър, който го ръководи, показа, че наистина избраният модел беше изключително успешен".

Министерството на българското европредседателство официално ще бъде закрито на първи януари, след като в края на 2018 година приключва ротационното председателство на триото Естония - България - Австрия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

350 военнослужещи от три държави на учение "Родопи – 24"

Над 350 военнослужещи от три държави започват учение у нас. Съвместната подготовка "Родопи – 24" ще тренира бойни действия и оцеляване в планината продължение на няколко дни. Подобно учение не се провежда за 1 път, казва командирът на 101 алпийски полк в Смолян полковник Стефан Димов. Тази година заедно с военни от Пловдив 24-та авиобаза..

публикувано на 19.03.24 в 08:41
Александър Маринов

Проф. Александър Маринов за ротацията: Боричкат се две козлета. Във водата ще паднат всички на моста

"Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете козлета ще паднат в реката, във водата, а и всички, които са на моста ." Това описание на настоящата политическа ситуация направи пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател в СУ "Свети Климент Охридски". Създава се впечатление за театър, но кризата е..

публикувано на 19.03.24 в 08:25

На специална церемония: Обявяват носителите на наградите за социално отговорен бизнес

Носителите на годишните награди за социално отговорен бизнес ще бъдат обявени тази вечер на тържествена церемония, организирана от Българския форум на бизнес лидерите. В 21-вото издание на конкурса се състезават близо 130 социални инициативи на повече от 80 компании. Годишните награди за отговорен бизнес са стимул за насърчаване на политиките..

публикувано на 19.03.24 в 08:24
Емил Соколов

Емил Соколов: Не трябваше да се преговаря без Бойко Борисов

"Отчитам една грешка - за мен не трябваше да се сяда на масата на преговорите без Бойко Борисов ". Това мнение изказа пред БНР политологът Емил Соколов, който беше кандидат за депутат от ПП-ДБ на изборите за 49-о Народно събрание.  "Той в момента е в една много удобна позиция - на страничен наблюдател, който когато нещо не му харесва, бламира..

публикувано на 19.03.24 в 08:21

Премиера на на операта "Хората на Борг" във великотърновския театър

Във великотърновския театър тази вечер е световната премиера на операта "Хората на Борг" от австрийския композитор Хелмут Нойнам. Това е първата 12-тонова опера, написана в тази хармонична система, което я превръща в музикален експеримент от световно значение. Под диригентската палка на маестра Бистра Диляноф ще се изявят 15 солисти, хор и..

публикувано на 19.03.24 в 08:16
Агенцията за социално подпомагане

Наградите "Социален работник на годината" се връчват днес

По повод Световния ден на социалната работа, който се отбелязва днес, ще бъдат връчени наградите "Социален работник на годината". С тях се  отличават служители от териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане. Призовете ще бъдат връчени от социалния министър Иванка Шалапатова и нейните заместници, от членове на парламентарната..

публикувано на 19.03.24 в 08:03

САЩ санкционираха кандидат за президент на Северна Македония

Държавният департамент на Съединените щати обяви, че са наложени санкции на един от кандидатите за президент на Република Северна Македония и на бивш специален главен прокурор на страната. Двамата, както и най-близките им , нямат право да получават американски визи. За бившата топ обвинителка Катица Янева в съобщението на американското..

публикувано на 19.03.24 в 08:01