Прокуратурата даде на съд Живко Мартинов – Суджука

Живко Мартинов днес се яви в следствието като подсъдим по така наречения случай "Суджукгейт"
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура предаде на съд за изнудване бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото, придобило популярност като "Суджукгейт".

В обвинителния акт срещу Мартинов пише, че през 2012 -2013 година, когато е общински представител на ГЕРБ за Добрич и се е ползвал с голямо влияние в града, той принудил със заплаха бизнесмена Антон Проданов, с когото се познавал добре, да му даде 4 тона суров суджук, 30 кг филе „Елена“ и 30 кг телешка пастърма.

Обяснил му, че количеството е голямо, защото ще го носи на министър-председателя Бойко Борисов и на други „високи хора“ от ГЕРБ и го предупредил, че ако поръчката не се изпълни, ще го съсипе, защото Проданов вече бил вкаран в списъка на лицата с фирми, които трябва да дават. Последвали и заплахи за посегателство върху бизнеса му и даже за вкарването на бизнесмена в ареста. И понеже Антон Проданов знаел, че Мартинов се ползва с голямо влияние в града, приел заканите сериозно и с лични средства закупил продуктите за суджука и го доставил лично в офиса на Мартинов в центъра на Добрич с микробуса на свой познат, разказва обвинителният акт. Това се повторило още три пъти, като изчислената от спецпрокуратурата щета за бизнесмена, е малко над 36 000 лева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33