Пуснаха за движение надлеза, който свързва Стара Загора с индустриалната зона и АМ "Тракия"

12
Борисов и Живко Тодоров в Стара Загора

След 7 месеца строително- ремонтни дейности беше пуснат предсрочно цялостно реконструираният надлез над жп линията и бул. „Славянски“ в Стара Загора. Премиерът Бойко Борисов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова, народни представители, заместник кметовете на община Стара Загора, общински съветници и граждани уважиха официалното откриване на реконструирания участък. Трасето е с обща дължина 550 м. Дейностите по обновяването му Ремонтните дейностите започнаха на 4 юни 2018 година и приключиха на 1 февруари тази година.


„Това е важен проект за Стара Загора. Преди реконструкцията мостът беше с три ленти за движение, сега е с четири и това ще облекчи трафика“, заяви при откриването кметът Живко Тодоров.

Реконструкцията на съоръжението е осъществена по договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020.

„Немислимо е да вярваме, че със собствени сили може общината да направи един такъв голям проект. Благодарности на премиера и министрите, които ръководи, за съдействието. Благодарности и на строителите, които положиха много усилия - положиха нови носещи греди, конструкцията на моста е изцяло рехабилитирана. Има още малко довършителни дейности, но за нас беше важно да пуснем движението, защото хората се измъчиха много да заобикалят през Индустриалната зона и по околовръстния път.“, допълни още Живко Тодоров.

„Това, което сме поели като ангажимент да изградим, сме го изпълнили“, заяви при откриването премиерът Бойко Борисов.

Първите преминали по новия мост водачи на автомобили получиха и подаръци -книги- първата биография на Левски и книжка на кан Алцек.
Още за новото съоръжение чуйте в изказването на кмета Живко Тодоров в първия звуков файл
Какво каза премиерът Бойко Борисов чуйте във втория звуков файлВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33