Четири години затвор поиска прокуратурата за бизнесмена Огнян Донев за укриване на данъци

| обновено на 07.02.19 в 17:28
Огнян Донев
Снимка: БГНЕС

Четири години затвор поиска прокуратурата за изпълнителния директор на "Софарма" Огнян Донев и съдружника му Борис Борисов по обвинението за укриване на данъци. След няколкочасови финални пледоарии на продължилия повече от три години процес съдията от Софийския градски съд Даниела Борисова обяви, че присъдите им ще станат ясни утре.

Процесът срещу Донев и финансовия директор "Софарма" Борис Борисов започна преди три години, а обвиненията на двамата са за престъпления, извършени през 2006-2007 година. 

Въпреки че делото се гледаше по съкратената процедура, нормалният му ход беше затруднен от множеството тройни, петорни и седморни съдебно-счетоводни експертизи и липсата на вещи лица.   

Адвокатите на Донев и Борисов поискаха те да бъдат изцяло оправдани поради липса на доказателства, че двамата да извършили данъчни престъпления.

Делото приключва едва сега на първата съдебна инстанция заради сложните счетоводно-икономически експертизи. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33