Дипломатът Стефан Тафров победи на вота за евродепутати на движение "Да, България"

Стефан Тафров
Снимка: БГНЕС

Дипломатът Стефан Тафров спечели първите електронни вътрешни избори на движение „Да, България“ за определяне на кандидатите на формацията за евродепутати в единната листа на „Демократична България“. Това обяви лидерът на движението Христо Иванов.

За да не се разпиляват гласове в бъдещата европейска листа, ще се водят преговори и с формации извън състава на „Демократична България“, добави Иванов:
„Очевидно е, че листата на „Демократична България“ е гравитационен център, около който трябва да се преструктурира това пространство. Това е въпрос на преговори, на търсене на формула, но със сигурност ние сме отворени и за такива варианти“.

Преговорите за формиране на обща листа започват идната седмица, като ДЦБ вече номинираха евродепутата Светослав Малинов за водач. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33