Адвокати обявиха стачна готовност и поискаха оставката на Висшия адвокатски съвет

Снимка: БГНЕС

Адвокати обявиха стачна готовност и поискаха оставката на Висшия адвокатски съвет. От неформалната фейсбук общност на свободните адвокати, която обединява близо 2100 защитници, се оплакаха, че ръководството на адвокатурата не защитава правата им.

Конкретен повод за недоволството им беше продължаващото и днес Общо събрание, на което се чули много критични мнения, че Висшият адвокатски съвет не защитава правата на редовите адвокати. Адвокат Велислав Величков заяви:

"15 души вегитират на гърба на 14 хиляди адвоката. Висшият адвокатски съвет се държи като Политбюро на адвокатурата, което се намира в пряка корелация и конформизъм с властта и по пътя на най-малкото съпротивление е готово да премълчава нарушаването на правата  на адвокатите за сметка на удобния разговор с властимащите. Извода от вчера е, че българската адвокатура не е нито свободна, нито независима", каза адвокат Велислав Величков.

Отговорът на председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова очаквайте утре в предаването "Преди всички" по "Хоризонт".

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33