Задържаха дознателка в Благоевград за теч на вътрешна информация

| обновено на 25.03.19 в 19:45
3
Снимка: Кети Тренчева

Служител на областната дирекция на МВР в Благоевград беше задържана при акция на  районната прокуратура и отдел „Вътрешна сигурност“, по сигнал, че е  предоставяла вътрешна информация на лице от криминалния контингент.

Процесуално-следствените действия се провеждат  в Първо полицейско управление, където работи дознателката Розалина Кьосева. Извършени са и обиски в частни жилища.

Операцията е  започнала около 10 часа тази сутрин. Освен  прокурори и служители от отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР,  е имало и представител на Бюрото за защита на свидетели. 

Извършени са проверки на работното място на дознателката, разпитани са  нейни колеги. По-късно са направени претърсвания в жилището й, както и в дома на нейния баща, който е началник на „Охранителна полиция“. Той също е бил отведен за разпит.

Към момента  не е ясно дали Георги Кьосев е бил запознат или съпричастен към деянията на дъщеря си.

Разработката срещу Розалина Кьосева е от няколко месеца по сигнал, че е предоставяла вътрешна информация на криминално проявено лице, което в момента излежава присъда. Наблюдаващият прокурор Борислав Ковачки потвърди това, като допълни, че умишлено е укривала данни за лицето, с цел избягване на наказателно преследване.

Повече подробности по случая ще бъдат дадени на пресконференция утре , заявиха още от прокуратурата.

Галерия