Н. Нанков: От догодина ще започне реалното строителство на обходния път на Кърджали

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

От догодина ще започне реалното строителство на обходния път на Кърджали. Това съобщи заместник регионалният министър Николай Нанков на дискусия за развитието на област Кърджали.

Пътят ще се строи на три етапа. Първият трябва да облекчи трафика през града и да изведе над два милиона автомобила, които пътуват за Гърция през активния летен сезон.

До края на годината се очаква да приключат отчуждителните процедури на имотите по трасето, а в близките седмици предстои обявяване на обществена поръчка за инженеринг на обекта.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33