Н. Нанков: От догодина ще започне реалното строителство на обходния път на Кърджали

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

От догодина ще започне реалното строителство на обходния път на Кърджали. Това съобщи заместник регионалният министър Николай Нанков на дискусия за развитието на област Кърджали.

Пътят ще се строи на три етапа. Първият трябва да облекчи трафика през града и да изведе над два милиона автомобила, които пътуват за Гърция през активния летен сезон.

До края на годината се очаква да приключат отчуждителните процедури на имотите по трасето, а в близките седмици предстои обявяване на обществена поръчка за инженеринг на обекта.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33