БСП оспорва регистрацията на АБВ за евровота като "Коалиция за България"

| обновено на 07.04.19 в 12:14

БСП е внесла в ЦИК доказателства за собствеността на марката „Коалиция за България” и настоява комисията да не допусне регистрация на коалиция с такова име за евроизборите.

Това стана, след като АБВ подаде в ЦИК документи за регистрация на "Коалиция за България", като формацията включва АБВ и още шест партии.

Според социалистите АБВ цели единствено да обърка избирателите. От БСП заявяват, че търговската марка „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" е собственост и принадлежи на "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ" и ако се наложи, ще защитят правата си в съда.

По повод жалбата на БСП в Административния съд за това, че е открадната марката "Коалиция за България", председателят на АБВ Румен Петков обясни, че днес са предоставили в ЦИК документи, че търговската марка им принадлежи и допълни, че не може да се открадне нещо, което не ти принадлежи.

“Ние сме предоставили в ЦИК документи, ако на БСП много им липсва, закъсняла носталгия по марка “Коалиция за България“. Само двама от партньорите имат резерви дали да ги приемем, но сме готови да обсъдим тяхната молба още днес. Да ги посъветвам да се вгледат в предшественика“, каза Румен Петков.ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33