Омбудсманът Мая Манолова и студенти участваха в инициативата "Купи и сподели"

Шест колички с хранителни продукти за великденската трапеза на възрастни хора бяха събрани само за три часа днес в столичен хипермаркет.

Омбудсманът Мая Манолова и студенти участваха в инициативата "Купи и сподели", която е част от Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо", организирана за четвърта поредна година от омбудсмана.

Инициативата цели да набере трайни пакетирани храни за възрастни хора.

Мая Манолова допълни: "До момента са събрани продукти за няколко хиляди пакета. Надяваме се, че в даряването на храни освен гражданите, на които безкрайно много благодаря за добрите им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Освен брашно, олио, но също така плодове и зеленчуци на тези, които внасят и произвеждат".

41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната кауза, подпомогната от доброволци. Кампанията може да бъде подкрепена и с финансови средства.

Ето и мнението на хора, които дариха пълни пазарски колички с продукти:

"И друг път съм участвал в нея. Много е хубаво, защото има възрастни хора, които действително нямат средства".

"Разбира се, трябва всеки да помогне, за да може всеки да прекара празника достойно".

"Мисля, че тези продукти ще нахранят доста хора, а за хората като мен, които работят, няма да обеднеят изобщо от подобна акция".

"Инициативата е много добра, много човешка и смислена. Дано повече хора да се включат в нея".


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33