МО обяви обществена поръчка за 33 хиляди чифта полеви летни обувки

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за 33 хиляди чифта полеви летни обувки за армията на стойност 3 милиона и 440 хиляди лева без ДДС. Документи се подават до 7-и май.

В конкурса за доставка на 4 хиляди каски и бронежилетки са участвали 6 фирми. От Министерството на отбраната не уточняват дали фирмите са български или чужди. Стойността на тази обществена поръчка е 6 милиона и 666 хиляди лева без ДДС.

Една фирма е участвала в обществената поръчка на министерството за доставка на наградни знаци и кутии за тях. Стойността на поръчката е близо 70 хиляди лева и е за над 500 броя наградни знаци, сред които Почетен знак "Свети Георги" първа степен, "За вярна служба под знамената"- втора степен,  "За отлична служба".

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33