Ивайло Калфин: Румъния много по-успешно се възползва от членството си в ЕС, отколкото България

Снимка: БГНЕС

В Перник бившият министър на външните работи Ивайло Калфин, който е в ръководството на партия АБВ заяви, че проблемите на България в ЕС са изцяло български проблем и когато се говори за двойните стандарти е важно да се знае какво не са направили българските институции или какво могат да направят: 

"В сравнение с другите страни, да вземем за пример Румъния като по-близка - те много по-успешно се възползват от членството си в ЕС. Влязохме заедно преди 12 години, но те и по доходи - пенсии и заплати, и по ръст на икономиката, са в много преди България. Те също имат проблеми и получават забележки от ЕК, но е факт, че виждат много по-добър резултат от този в България. Това е доказателство, че "ключето" стои в националните власти. Така че когато говорим за Европа е много важно какво правят българските институции така че да формулират и защитят българските интереси."

Останалите две теми, върху които ще акцентира "Коалиция за България" в предстоящата кампания за евровота, са свързани с мира и защитата на българските граждани в България и чужбина. Три от седемте партии в коалицията са били сред учредителите на "Коалиция за България" и регистрацията под това име е по тяхно настояване, каза още Калфин.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33