Уилям Бар: Няма открити доказателства за сговор на американци с Русия

Уилям Бар
Снимка: БТА

Главният прокурор и правосъден министър на САЩ Уилям Бар заяви на пресконференция днес, че спецпрокурорът Робърт Мълър не е открил никакво доказателство, че който и да е американец е участвал в сговор с руското правителство, предаде Ройтерс.

Бар представи публично редактирана версия на доклада на Мълър, който разследваше в продължение две години потенциален сговор между кампанията на Доналд Тръмп и Кремъл.

Уилям Бар подчерта днес, че разследването не е открило Тръмп, нито пък член на екипа му, да е работил с Русия по време на президентската кампания през 2016 г.

Главният прокурор на САЩ обяви още, че докладът на Мълър потвърждава, че руското правителство се е опитвало да се меси в президентските избори в САЩ. 

Няма доказателства и президентът Тръмп да е възпрепятствал разследването. 

Веднага след това Тръмп публикува в Туитър колаж със своя снимка, на който пише: „Няма сговор, няма възпрепятстване. За хейтърите и за ляворадикалните демократи играта свърши“.


Свързани новини

Робърт Мълър

Публикуват доклада на Мълър за руската намеса в изборите за президент на САЩ

Американското министерство на правосъдието ще запознае днес обществото с доклада от разследването за руска намеса в изборите за президент през 2016. Резюме от документа, съдържащ около 400 страници, бе представено миналия месец. От него стана ясно, че..

публикувано на 18.04.19 в 03:19

Кампанията на Тръмп за президент на САЩ не е имала връзки с Русия, сочи докладът на Мълър

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е бил напълно оправдан в разследването за руска намеса в изборите през 2016-а. Това стана след като в оповестения доклад от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър бе посочено, че предизборната..

обновено на 25.03.19 в 13:01