България спечели дело срещу омански фонд, искащ 80 млн. евро

Снимка: БГНЕС

България спечели арбитражно дело срещу омански фонд, заведено заради отнемането на лиценза на КТБ. Претенцията на фонда беше за 80 млн. евро.

Делото, заведено от Държавния резервен фонд на Султаната Оман, беше в качеството му на акционер в Корпоративна търговска банка.

Според фонда България е нарушила стандартите за третиране на чуждестранни инвеститори заради действията на правителството и БНБ по отнемането на лиценза на КТБ.

Пред Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове, където се водеше арбитражното дело, българската страна е представила множество документи, свързани с несъстоятелността на КТБ и отнемането на лиценза ѝ, както и становища на международно признати експерти.

След успешната защита Оманският фонд се е отказал от претенциите си, съобщават от БНБ. Според българската централна банка това решение доказва законосъобразността на действията на българските институции.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33