ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу президента Румен Радев

Депутатът Тома Биков коментира, че президентът Румен Радев прави тенденциозни внушения за ГЕРБ.
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внесе жалба в Централната избирателна комисия срещу президента Румен Радев.

В сигнала се посочва, че държавният глава води нерегламентирано и безцеремонно участие в предизборна кампания в полза на БСП.

От ГЕРБ определиха като недопустимо президентът, който според Конституцията олицетворява единството на нацията, да прави предизборна кампания, за която и да е партия.

Тома Биков коментира, че Румен Радев прави тенденциозни внушения за ГЕРБ. И същевременно атакува изказванията на президента от вчера в Асеновград, в които Радев призова властта да задълбочи разследванията в офшорните сметки и фирми на политиците:

„Когато се говори за сметките, добре е президентът да се обърне първо към собствената си партия и собствената си листа“.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33