Румен Радев: София се налага като дигитална столица

България се утвърждава все повече като лидер в иновациите, категоричен е президентът

Президентът Румен Радев говори на откриването на технологичния форум „Уебит“

В София започна технологичният форум „Уебит“. Разговори за бъдещето на дигиталната среда и възможностите за инвестиции са част от събитието. 

Президентът Румен Радев отбеляза на откриването, че София се налага като дигитална столица и България се утвърждава все повече като лидер в иновациите.

Радев обаче подчерта:

"Разработчиците не трябва да забравят нещо много важно, че алгоритмите и софтуерът, които се разработват днес, ще влияят върху ценностите и върху формирането на моделите за обществено поведение утре, особено в младите хора. Това е огромна отговорност и тя изисква да мислим все повече за етиката в иновациите".

Единадесетото издание на „Уебит“ (Webit) събира в България представители на бизнеса, технологиите и науката от над 120 държави. Президентът приветства участниците в събитието и им пожела да не пропускат възможността да се възползват от таланта и трудолюбието на младите образовани българи. Според Румен Радев огромни перспективи за развитие дава и партньорството и кооперирането с българските компании, превърнали се в пример за иновативност, гъвкавост и ефикасност.

В рамките на двудневния форум в Националния дворец на културата ще бъдат обсъдени теми, свързани с иновациите, киберсигурността, образованието, финансовите технологии и други.

Свързани новини

Научете какво бъдеще очаква професията ви на Webit.Festival Europe 2019

През последните години водещи икономисти, политици и бизнес лидери ни предупреждават, че развитието на технологии като изкуствен интелект, роботика и автоматизация ще доведе до неминуеми последици на трудовия пазар.  Според експертен анализ на..

публикувано на 24.04.19 в 12:13