Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК: Засега няма постъпили жалби за груби нарушения в деня за размисъл

Снимка: БГНЕС

До момента в ЦИК няма постъпили жалби и сигнали за груби нарушения в днешния ден за размисъл. Забранени са политическата агитация и представянето на социологически проучвания. ЦИК разглежда сигнали постъпили в предходните дни. 

Пред БНР говорителят на комисията Александър Андреев уточни, че сигнали за покупко-продажба на гласове трябва да се подават в прокуратурата.

В 00.00 часът българско време започва гласуването в  избирателната секция за българите в Австралия. Сред първите, в които ще се гласува, са и секциите в Южна Корея и Япония. Последни в чужбина ще започнат изборния ден най-западните секции в САЩ и Канада. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Днес е ден за размисъл преди утрешния евровот

В страната започна подготовката на изборните секции за утрешния вот за Европейски парламент. След като секциите бъдат запечатани, те ще бъдат предадени за охрана на полицията и ще бъдат отворени утре сутринта – в началото на изборния ден.  Днес е ден за..

обновено на 25.05.19 в 15:55
Угърчин

В РИК - Ловеч е подаден сигнал за купуване на гласове на територията на община Угърчин

В Районната избирателна комисия в Ловеч е подаден сигнал за купуване на гласове на територията на община Угърчин от две от водещите партии. Председателят на РИК Валентина Недялкова обясни, че сигналът е от късния следобед:  „Сигналът все още не е..

публикувано на 25.05.19 в 19:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата регистрация

Извънредното заседание на Народното събрание не събра кворум при първата регистрация. В пленарната зала се регистрираха едва 67 депутати при  необходими минимум 121 за начало на заседанието. В залата е служебният премиер Димитър Главчев. В..

публикувано на 02.06.24 в 15:08
Бенямин Нетаняху

Съветник на Нетаняху за плана на Байдън за Газа: Не е добра сделка, но Израел го приема

Съветник на израелския премиер Бенямин Нетаняху потвърди днес, че страната му е приела рамковото споразумение за прекратяване на войната в ивицата Газа, което беше предложено от американския президент Джо Байдън, но го определи като несъвършено и добави,..

публикувано на 02.06.24 в 14:28

Оранжев код за дъжд в четири области

За утре, 3 юни е обявен оранжев код за гръмотевични бури и градушки в Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. На места се очаква количеството на валежите да достигне 50 литра на квадратен метър. Жълт код е обавен за областите Видин, София - област, Пловдив,..

публикувано на 02.06.24 в 14:27

Сливен почете Деня на Ботев и падналите за свободата на България

Сливен отбеляза Деня на Ботев и падналите за свободата на България с общоградска церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на "Хаджи Димитър" и сливенските възрожденци. С двуминутно мълчание и вой на сирени във всички селища в областта бе..

публикувано на 02.06.24 в 14:13

Перник се поклони пред подвига на Ботев

Перник се поклони пред подвига на Христо Ботев и на падналите в борбите за свободата и независимостта на България. В Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, перничани отрупаха с цветя паметника на поета-революционер пред сградата на..

публикувано на 02.06.24 в 13:59

Общоградско поклонение пред паметника на Ботев във Велико Търново

С военен ритуал, вой на сирени и заупокойна молитва пред паметника на Христо Ботев във Велико Търново беше почетена паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. Много деца и възрастни се включиха в общоградското поклонение..

публикувано на 02.06.24 в 13:47

Хиляди гости от България и чужбина на "Розобер" край Казанлък

Хиляди хора се включиха в тазгодишното шествие, с което бяха закрити Празниците на розата в Казанлък. Сред тях беше и министърът на образованието Галин Цоков, който заяви, че ще бъде обмислена идеята ученици - доброволци да помагат в прибирането на..

публикувано на 02.06.24 в 13:33