Двама загинали при падане на малък самолет до Ихтиман

| обновено на 26.05.19 в 16:16
Двама загинали при падане на малък самолет до Ихтиман
Снимка: Николай Христов

Двама души са загинали при падане на малък любителски самолет близо до Ихтиман. Сигналът е подаден около 11,45 ч. На място са изпратени няколко линейки, медиците са установили смъртта на мъж и жена.

По първоначални данни след набрана височина експерименталният самолет изпада в свредел, пада и се самозапалва, съобщи министерството на транспорта.

Самолетът е частен и е летял от Ихтиман в посока Свиленград.

Инцидентът се разследва от звеното за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта, а също и от полицията.

Полетният план на падналия самолет е бил подаден в Ръководството на въздушно движение у нас заяви Христо Христов, директор на Специализирано звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство. За момента причините за инцидента не са ясни.

"Той е пуснал и полетен план, да излети от летателна площадка Чернево за летателна площадка Драганово, значи всичко е окей. Той си е пуснал полетният план през РДВ“

Христов каза още ,че тъй като самолетът не е регистриран у нас, а в Италия предстои да бъда изискана информация от властите там.

„Този самолет не е в нашия регистър на Република България. Той е в италианския регистър, но тъй като всички самолети, които са в ЕС могат да летят на територията на всяка една друга държава от ЕС той има тези права да лети и на наша въздушна територия“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33