Весела Владкова: Днешният ден изведнъж се превърна в много важен за Австрия

Себастиан Курц
Снимка: БТА

Журналистът и анализатор Весела Владкова участва с коментар пред БНР за днешния евровот в Австрия.

“Със сигурност в днешния ден (лидерите на политически партии - б.р. ) се крият много успешно, защото днешният ден изведнъж се превърна в много важен. Имам предвид вота за Европейски парламент“, каза тя в отговор на въпрос дали вече са гласували политическите лидери в Австрия и допълни:

“Традиционно Австрия направи изключение в това отношение. Избирателната активност не е особено висока. Това днес, може би, ще се промени, но още е прекалено рано, за да имаме такива данни“.

“Най интересно е всъщност какъв ще бъде резултатът за социалдемократите, които сега са в опозиция, а и какъв ще бъде резултатът на крайната десница – “Партията на свободата“ на починалия Йорг Хайдер, защото именно от тези две партии зависи какво ще бъде гласуването утре в парламента “за“ или “против“ канцлера Курц… “

Интервюто на Лора Търколева с Весела Владкова може да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59