Ниска избирателна активност на българите в Кипър

Снимка: Бранислава Бобанац

При добра организация и сравнително ниска избирателна активност протичат изборите за Европейски парламент за българите в Кипър.

Сънародниците ни на острова гласуват днес в 5 изборни секции. Те са разкрити във всички градове, където живеят и работят българи - в Никозия, Пафос, Лимасол, Ларнака и Паралимни.

Избирателната активност не е висока. До 15 ч. своя вот за български евродепутати са дали 398 наши сънародници, по данни от петте секционни избирателни комисии. Броят им е почти наполовина по-малък, отколкото на изборите за Европейски парламент преди 5 години. Тогава по същото време 793 български граждани вече бяха упражнили правото си на глас.

Най-много - 124, са гласувалите досега в секцията в българското посолство в столицата Никозия, следвани от избирателите в Лимасол, където са пуснати 90 бюлетини.

Изборният ден за българите в Кипър протича спокойно, няма сигнали за нарушения.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33