Георгиева отрече, че ще става председател на ЕК

Снимка: Здравка Маслянкова

Кристалина Георгиева отрече спекулациите, че ще е новият председател на Европейската комисия. Във Великотърновския университет, където изнесе публична лекция на тема „Светът и ние“, главният изпълнителен директор на Световната банка коментира, че България е в много добро икономическо състояние на базата на увеличаващите се проблеми в световен мащаб.

Георгиева честити на новите български евродепутати и изтъкна, че вотът е бил спечелен от проевропейските партии:

"У нас българите гласуваха за проевропейските партии. Това е много добре. Предстоят месеци, в които ще трябва да се формира програма, която да обединява проевропейските партии и аз съм убедена, че това ще се случи".

Главният изпълнителен директор на Световната банка отрече, че ще е новият председател на Европейската комисия:

„Аз си имам работа, много интересна, много трудна работа. На хипотетични въпроси отговори нямам. Нашата организация по спекулации не коментира“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33