Социалното министерство осигури 4,5 млн. лв. за новата програма "Заетост на хората с увреждания"

Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

4,5 милиона лева за тази година са осигурени от социалното министерство за новата национална програма "Заетост на хората с увреждания". Очаква се до дни тя да бъде одобрена. Така до 10 хиляди лева ще могат да получат работодатели, за да обособят или преустроят работно място за човек с увреждане. Целта е да се подкрепят предприятията с персонал над 50 души, където по квота трябва да работят и хора с увреждания. Ще се кандидатства в Агенцията за хората с увреждания. 

Социалният министър Бисер Петков обясни.

Работим за облекчаване на работодателите в изпълнение на законовото задължение. Една от мерките е тази програма "Заетост на хората с увреждания", която финансово ще ги подкрепя. Дадоха се възможности работодателите да имат по-голяма свобода, да прилагат алтернативни мерки за изпълнение на това задължение. Смятаме, че ще ги облекчим максимално, защото голямата цел е интеграция на хората с увреждания чрез трудова заетост".

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33