Голям концерт в Генуа събира пари за реконструкция на падналия мост

50-метровата сцена се вижда добре от крайбрежния булевард на Генуа.
Снимка: Елена Шаханова

Под надслов „Балада за Генуа”, тази вечер в италианския град Генуа ще се състои голям концерт в израз на солидарност към града и жителите му във връзка 10 месеца от както падна моста „Моранди” и загинаха 43 души.

Концертът ще бъде излъчен директно по първи канал на обществената телевизия и радио РАИ от 22,20 часа и се очаква с голям интерес.

Концертът е на площад „Кенеди” край морето и от дни насам, жителите на Генуа се наслаждават на репетициите макар и при закрити врати на Ариза, Умберто Тоци и др., защото 50-метровата сцена се вижда добре от крайбрежния булевард.

Освен популярни италиански певци и актьори, гост ще е и националния футболен селекционер Роберто Манчини, който като играч на Сампдория спечели титла и купи на Италия .

Ще има над 12 000 зрители, защото „Балада за Генуа” е и с благотворителна цел за създаване на морски парк и за реконструкция на зоната където падна моста „Моранди” през август миналата година.

Инициативата „И аз за Генуа” на параходни компании, до момента е събрала 400 000 евро.

Дарения ще могат да се правят до края на месеца. Тогава е предвидено да бъдат взривени два от пилоните на моста. Това ще стане чрез много специална технология , която включва 40 големи вани пълни с вода по трасето и под двата пилона обвити с 4000 пликове с вода. Целта е да няма замърсения в града и околната среда.

През следващата седмица кметът Марко Бучи ще обясни на хората как мостът ще бъде напълно разрушен и построен нов на негово място.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59