Възстановено е движението на Орлов мост, блокирано от протест на екоактивисти

| обновено на 14.06.19 в 21:09
Екоактивисти блокираха движението на Орлов мост в столицата, за да протестират срещу приетите в парламента текстове от Закона за Черноморското крайбрежие.
Снимка: БТА

Възстановено е движението по "Орлов мост", което бе блокирано за повече от час тази вечер от демонстрация на екоактивисти.

Около 150 души се излязоха на протест срещу презастрояването по Черноморието и промените, приети вчера в Закона за устройство на черноморското крайбрежие

Според демонстрантите промените в закона ограничават свободното къмпингуване, но не решават въпроса с презастрояването на българското Черноморие, както и с приватизацията на плажовете и дюните, голяма част от които са частни, въпреки че това е незаконно.

Протестиращите заявиха готовност за още акции. В понеделник ще внесат писмо с искане президентът Румен Радев да наложи вето върху закона.

Според Столична община днешният протест е нерегламентиран.

Вчера движението на Орлов мост отново бе блокирано от протестиращи, след като депутатите забраниха окончателно поставянето на палатки върху дюни.

Свързани новини

Протест срещу презастрояването на Черноморието блокира за кратко Орлов мост

Протест срещу презастрояването на Черноморието и заграбването на дюни блокира Орлов мост за около 30 минути тази вечер. Участниците направиха и демонстративно шествие с кемпери в центъра на София. Поводът за природозащитната демонстрация са промените..

публикувано на 13.06.19 в 20:46