САЩ ще търсят индустриално сътрудничество по проекта за нови изтребители за българските ВВС

Снимка: БГНЕС-архив

Софтуер, ремонт и обучение са част от сферите, в които САЩ ще търсят индустриално сътрудничество по проекта за нови изтребители за българските военновъздушни сили. Ден след като министерството на икономиката обяви, че разглежда 4 предложения, ресорният министър Емил Караниколов посочи:

"Образование, квалификация, тоест да подготвим кадри, които след време да могат... Определени мощности в офсета са предложени - за ремонти дейности, които да се извършват в България, на регионално ниво. Най-малко тук има и софтуер. Знаете, в България софтуерният сектор изключително добре върви. Другата седмица ще има някаква яснота. И вчера работиха комисиите и експертите. От понеделник ще видим дали вече ще се произнесем, или им трябва още време".


Свързани новини

Офертата на САЩ за Ф-16 се разглежда днес и утре от експертните групи по министерства

Офертата на Съединените американски щати за изтребителите Ф-16 се разглежда днес и утре в детайли от експертните групи по министерства и вероятно в петък ще бъде коментирана публично. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов и уточни какви са..

публикувано на 19.06.19 в 15:59
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33