Ако има сделка за Ф-16, може да има и актуализация на бюджета

Росица Велкова
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на финансите Росица Велкова съобщи, че бюджетът може да бъде актуализиран отново, за да се плати за изтребителите Ф-16. В сряда финансовото министерство пое нов дълг от повече от 300 млн. лева чрез две емисии от държавни ценни книжа, въпреки че в момента хазната е на излишък.

Велкова припомни, че това е преходен излишък на месечна база, което е характерно за текущото изпълнение на бюджета, но в края на годината традиционно има повече плащания. Новата актуализация може да бъде направена най-рано през юли, допълни тя:

"Целта на емитирането на този дълг е във връзка с евентуалното разплащане, при условие че има сделка за самолетите Ф-16. И, при условие че има сделка, ще бъдат предприети действия за актуализация на Закона за бюджета".


Свързани новини

Министърът на финансите Владислав Горанов

Горанов: България може да плати новите изтребители наведнъж

Държавата може да си позволи да плати наведнъж новите изтребители Ф-16, каза министърът на финансите Владислав Горанов. Но военният министър призова това да не става за сметка ва проектите за флота и пехотата. Изказването на финансовия..

обновено на 07.06.19 в 17:25
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33