Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима души с обвинения за измамите с ТЕЛК-решения в София след акцията в събота

Снимка: архив

Прокуратурата повдигна обвинения на четирима души за измами с ТЕЛК-решения в София. Групата e снабдявала здрави хора с решения за нетрудоспособност. Двама от обвиняемите са ръководили ТЕЛК комисии, един е ръководител на медицински център, а четвъртият е служел за посредник в престъпната схема. Четиримата бяха задържани вчера при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. 

Днес се очаква решението дали ще останат в ареста.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Удар по жилищен блок в Харков с руска планираща бомба

Убити и ранени след руски удар с планираща бомба по жилищен блок в украинския град Харков

Руска планираща бомба порази жилищен блок в украинския град Харков, убивайки петима души и ранявайки най-малко 47 други. При атака беше убито и едно дете на детска площадка, съобщи кметът на града Игор Терехов, предаде Ройтерс. Трима души са загинали в 12-етажния жилищен блок, който се запалил в резултат на удара, каза той. Около 20 от..

публикувано на 30.08.24 в 19:19

Учениците ще имат по-дълга есенна ваканция и пролетна, която няма да се слива с Великден

По предложение на родители и учители - учениците ще имат по-дълга есенна ваканция и пролетна, която няма да се слива с Великден. Това е записано в окончателния вариант на графика за учебното време през следващата учебна година, след като той мина през едномесечно обществено обсъждане и след като за него в Министерството на образованието и..

публикувано на 30.08.24 в 19:08

Засилиха полицейското присъствие и пред "сараите на Ахмед Доган" в парк "Росенец"

За кратко в парк "Росенец", където са се събрали близо 15 привърженици на Ахмед Доган, пристигнаха жандармерия и десетина служители на Специализираните полицейски сили. Засиленото полицейско присъствие продължи близо 1 час. Привърженици на ДПС се опитаха да нахлуят в "сараите на Ахмед Доган" в "Бояна" Сега край лятното имение, в което..

публикувано на 30.08.24 в 17:49

Главчев: Областните управители да предложат краткосрочни мерки за безводието

Областните управители да предложат краткосрочни   спешни мерки за справяне с безводието, така че поне малко да се облекчи ситуацията в регионите с населени места на воден режим. Това поиска в рамките на работно съвещание с градоначалниците служебният премиер Димитър Главчев. Той подчерта, че "прехвърлянето на топката" между институциите не..

публикувано на 30.08.24 в 17:42

Германия извърши първата депортация на афганистанци в Кабул

Днес Германия извърши първата депортация на афганистанци в Кабул, откакто талибаните взеха властта през август 2021 г.  28 афганистанци излетяха от Лайпциг за Кабул с машина на "Катар Еъруейз". "Това са лица с афганистански паспорти, които са осъдени и които нямат право да останат в Германия. За тях има издадена заповед за..

публикувано на 30.08.24 в 17:22

КЕВР: Природният газ ще поскъпне с близо 2% до 61,91 лв./MWh през септември

Природният газ ще поскъпне с близо 2% през септември, като Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на синьото гориво за следващия месец от 61,91 лв. за мегаватчас (MWh). В първоначалното си заявление от 12 август "Булгаргаз" прогнозираше намаление на цената с около 2% до 59,54 лв./MWh. Според КЕВР, причината газът да..

публикувано на 30.08.24 в 17:04
 Кметството в село Габровница

ЦИК допусна ДПС в изборите за кмет на монтанското село Габровница и Омуртаг

Централната избирателна комисия допусна ДПС за изборите за кмет на село Габровница, община Монтана. Вотът е насрочен за 20 октомври.  Постъпилото заявление е подписано от представляващия партията Джевдет Ибрямов Чакъров, чрез Джейхан Хасанов Ибрямов, заведено под № 1 на 29 август тази година.  Наименованието на партията в бюлетината е..

публикувано на 30.08.24 в 16:52