Извозиха опасния серовъглерод от Враца

Снимка: Ива Антонова

Серовъглеродът, които създаваше риск за Враца, е извозен от града и страната. 110 тона от опасното вещество беше натоварено на пет специализирани цистерни. Кметът на Враца Калин Каменов каза:


"За да са сигурни всички, които все още имат някакви съмнения и опасения, съм подсигурил двама експерти, един от които е и член на междуведомствената комисия, която работи по случая. Тези служители са на Община Враца и са ангажирани да пътуват с контейнеровозите до мястото на товарене и тяхното извозване до българската граница. Един 20-годишен проблем най-сетне ще бъде решен." 


Калин Каменов каза още, че предстои пречистване на водата, където в контейнери е било складирано опасното вещество.
Ще бъде почистен и районът наоколо.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33