ВМРО в съюз с НФСБ в близо една трета от общините за местния вот

ВМРО внесе документи за участие в местните избори през октомври месец. На събитието присъстваха организационният секретар на партията Юлиан Ангелов, заместник-председателят Ангел Джамбазки, както и народните представители и кандидати за кметове на Враца – Красимир Богданов, на Сандански – Атанас Стоянов и на Плевен – д-р Калин Поповски.
Снимка: БГНЕС

ВМРО се регистрира в ЦИК за предстоящите на 27 октомври местни избори. Депутатът Юлиан Ангелов обяви, че в близо 30 на сто от общините ВМРО ще се яви заедно с колегите си от НФСБ:

„С тези 30 процента от общините в България, с НФСБ ще бъдем заедно на тези избори под различни форми, дали с подкрепа, дали с по-широка коалиция и така нататък, така че ние гледаме да запазим и самото неявяване на предните избори като ОП с НФСБ , особено пък в смесените райони където целта е наистина българите да имат свой представител“.

ВМРО ще обяви кандидата си за кмет на София следващата седмица. Според Ангел Джамбазки предизборната кампания, която тече в момента, не откликва на реалните проблеми на софиянци. Той подчерта, че ВМРО няма да допусне ДПС в управлението на столицата.

„София не е само жълтите павета, София е и „Люлин“, София е и „Младост“, не  само въпроса за метрото, въпроса е и за градския транспорт, той трябва да бъде обновен. Много често говорим за чистотата на въздуха, но никой не довършва  изречението, най-мръсните райони са тези в циганските махали, в които горят боклуци и замърсяват въздуха. Имаме силна кандидатура и силна личност за София и отсега си  мисля, че резултата няма да  бъде такъв, какъвто е предначертан в момента, няма да бъде битка между двете дами“, каза Джамбазки.

Срокът за подаване на заявления от партиите и коалициите в ЦИК за регистрация за местните избори изтича днес. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33