"Топлофикация - Перник" възстановява дейността си

Топлоподаването в Перник ще бъде възстановено, съобщиха от местната РИОСВ. Утре в 8 часа, експерти от екоинспекцията в присъствието на кмета Вяра Церовска ще премахнат поставените пломби на четвърти и пети парогенератори, за да може котлите да бъдат запалени.

Двете основни мощности на ТЕЦ „Република” бяха извадени от експлоатация  на 5 септември заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса в нарушение на издаденото Комплексно разрешително на дружеството. Забраната пада след извършена днес проверка от екоинспекцията, при която е установено, че „Топлофикация Перник” е изпълнила направеното предписание и на площадката вече не се съхранява слама.

За да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво, в предприятието ще бъдат изпратени служители на РИОСВ за 24-часово наблюдение.

Междувременно и Административният съд в Перник постанови спиране на предварителното изпълнение на заповедта на директора на РИОСВ - Перник  от 4 септември, с която бе спряна дейността на парогенераторите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33