Пламен Христов, „Воля“: Кметските избори не са състезание, а дълг

Пламен Христов от "Воля"
Снимка: Интернет страница на партия "Воля"

Няколко дни преди началото на кампанията за местните избори стана ясно, че един от претендентите за кмет на София е Пламен Христов, кандидат на партия „Воля“.

По повод изказвания от по-рано, че лидерът на партията Веселин Марешки ще бъде кандидатът за поста Христов коментира пред БНР, че това е било „иронично казано“ във връзка със събития отпреди: „Той ясно потвърди после, че не е възнамерявал да се кандидатира“.

Христов определи като спекулации информации, че е обвиняем и настоя, че обвинение срещу него не е повдигнато. „Така или иначе до момента прокуратурата не намери основание да повдигне обвинение. Странно е как медиите не знаят, че преди може би повече от година разследването е прекратено по обвиненията, за които ми бе поискан имунитетът“, каза депутатът от „Воля“. И подчерта, че вече не е обвиняем „по това, което се твърдеше тогава“.

„Не считам кметските избори за надпревара, състезание, предизвикателство и всички банални думи, с които се описват. За мен изборите за кмет са по-скоро дълг като софиянец, който обикаля по улиците, децата ми дишат мръсния въздух в столицата, виждам безвкусното презастрояване буквално на всяко едно ъгълче. Няма как да не съм гневен и този гняв да не прерасне в чувство за дълг“, каза Пламен Христов.

Според него всички проблеми на столицата трябва да се решават като комплекс от действия, като всяко следващо ще зависи от резултата от предходното.

Когато говорим за мръсен въздух основен фактор е горенето на всякакви горива в някои квартали в столицата. Може би нежеланието на контролните органи да прекратят това своеволие води до замърсяването, което в зимните периоди е изключително сериозно, коментира още той.

„За детските градини имаме много решения, които ако ние бъдем избрани, ще успеем да ги предложим на софиянци. После ще говорим за паркирането, проблемите не са един и два, няма формула или магическа пръчка“, подчерта кандидатът за кмет на София на „Воля“.  

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл. 

Свързани новини

Веселин Марешки

Спецзвеното "Антикорупция" повдигна обвинения на Веселин Марешки

Специализираното звено "Антикорупция" повдигна обвинения на Веселин Марешки за нелоялни търговски практики. Лидерът на партия "Воля" отрече да е извършвал престъпление и заяви, че случващото се с него е политическа репресия . Говорителят на..

обновено на 13.07.17 в 12:27
Станислав Владимиров в студиото на “Неделя 150“

Исканите имунитети - полемики и коментари

“Важно е да се подчертае, че искания имунитет е за същото онова разследване, за което ние вече от “Воля“ веднъж си дадохме имунитетите, в началото на мандата“, каза Пламен Христов от “Воля“ в предаването “Неделя 150“. “Сега разследването ще..

публикувано на 11.11.18 в 14:08
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33