Каракачанов призова СЕМ да реши проблемите в БНР

| обновено на 21.09.19 в 12:45
Снимка: Светослава Кузманова

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че Съветът за електронни медии трябва да реши проблема в БНР. Той смята, че политиците трябва да се дистанцират от случващото си в Радиото, въпреки че те са избрали членовете на СЕМ.

"Каквото и да кажат политиците, те си имат своите политически пристрастия. Едни харесват политиката на Националното радио и ще го хвалят. Други, които не го харесват, ще го критикуват. Политиците нека останат две крачки встрани. Хайде, в края на краищата, от дебата на проблемите в Националното радио би ми се искало да се роди един истински дебат за журналистиката, нейното състояние и ниво в България като цяло, по всички медии". Това каза Каракачанов в отговор на въпрос как би коментирал свалянето на журналистката Силвия Великова от ефир и прекратяването на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР за няколко часа на 13 септември.

В петък премиерът Бойко Борисов заяви, че управляващите подкрепят искането на БСП парламентарна анкетна комисия да се произнесе за кризата в Българското национално радио. Борисов поиска и пълна проверка на управлението на БНР от Сметната палата.

Прокуратурата вече прави проверка заради спирането на радиосигнала.

Съветът за електронни медии, след като изслуша както генералния директор Светослав Костов, така и представители на редколегията на "Хоризонт", реши, че също ще сезира прокуратурата, тъй като смята за нарушени два текста от Закона за радиото и телевизията.

Комисията по регулиране на съобщенията пък обяви, че е съставила акт заради спирането на ефира на "Хоризонт", като предвидената за това санкция е между 10 хиляди и 100 хиляди лева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33