АБВ дава на прокуратурата договора с МО за ремонт на самолетите L-39

| обновено на 25.09.19 в 16:44
Снимка: Уикипедия

До края на седмицата партия АБВ ще даде на прокуратурата договора на Министерството на отбраната за ремонт на учебните самолети L-39. От АБВ разпространиха писмо от чешката фирма-производител, според което тя няма да си сътрудничи с избраната българска компания, която прави ремонта.

В писмото се казва, че „осигуряването на резервни части и ремонта на самолетите се прави чрез неоторизирани и несертифицирани фирми и производителят не може да гарантира надеждността и безопасността на самолетите“. Председателят на АБВ Румен Петков каза, че именно поради тази причина сигналът трябва да влезе в Прокуратурата:

„Оттук-нататък всеки, който се опре до министър Каракачанов, трябва да е наясно, че става съратник в избиването на българските пилоти и в ликвидирането на българската военна техника“.

От АБВ казаха, че сигналът на фирмата-производител е бил предоставен и на премиера и на председателя на парламента, но за 15 дни не е имало реакция.

В реакция МО обяви, че „твърденията на председателя на партия АБВ не отговарят на истината“.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33