Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банков клон е бил обран в столичния квартал "Сухата река"

| обновено на 08.11.19 в 13:18
Снимка: БГНЕС
Банков клон е бил обран в столичния квартал "Сухата река". 

Около 10:40 часа днес въоръжен и маскиран мъж е нахлул в банковия клон, в който е имало около десет човека, чакащи на касата. След като заплашил касиерката, успял да вземе част от събрания оборот - около 1000 лева. 

Габриела Колева, която била на опашката в банката по време на обира. Тя разказа пред "Хоризонт":

"Беше с пистолет. Не съм сигурна дали е бил истински пистолет. Беше с черна маска. Всичко стана за част от секундата, влиза, казва "Горе ръцете, давайте парите!" и това беше. Не се е опитал да избута хората, защото имаше опашка до вратата. Това каза и това беше".

Местопрестъплението е отцепено от полиция. Главният секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов, заяви, че обирът е бил заснет от камерите в банката.

Министър Маринов добави в кулоарите на парламента, че все още в МВР има малко информация за въоръжения грабеж:

"Хубавото е, че няма пострадали, служителката не е пострадала, няма произведени изстрели, няма насилие, освен заплахата, която е била, така че в момента дори не мога да кажа какво е взето като пари".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Люлякови музикални вечери започват в Ловеч

В Ловеч днес започват Люляковите музикални вечери. Те са част от програмата за празника на града – 11 май. Люляковите музикални вечери водят началото си от далечната 1933 г. Прекъснати са през 19 90  г. и са възстановени през 2014 г. "Тази година в програмата савключени Държавна опера-Русе, която тази вечер ще представи  концерта..

публикувано на 08.05.24 в 08:12
Президентите на Сърбия Александър Вучич (вляво) и на Китай Си Дзинпин - Пекин, 17 октомври 2023

Китайският президент е на посещение в Сърбия

Китайският президент Си Цзинпин пристигна късно снощи на посещение в сръбската столица Белград. Това е втората спирка от европейската му обиколка, която започва във Франция и ще продължи в Унгария. Посещението на Си Дзинпин съвпада с 25-годишнина на бомбардировките на срещу бивша Югославия, когато е ударено посолство на Пекин в Белград и..

публикувано на 08.05.24 в 08:03

Нощни руски атаки в Киев и Лвов

Украинската столица Киев и западният град Лвов бяха подложени на руски въздушни атаки тази нощ. В ранните часове на нощта украинската армия съобщи за дронове, насочени към Днепропетровска, Полтавска и Виницка област. Тревога беше обявена и в Херсонска и Николаевска област. При въздушен удар срещу енергиен обект в Полтавска област е възникнал..

публикувано на 08.05.24 в 07:56
Изглед към сградата на британския парламент

Британските университети на среща, има 14 студентски лагера в пропалестинска подкрепа

Управителите на британските университетите  ще присъстват на спешна среща на Даунинг Стрийт, за да обсъдят антисемитизма, тъй като пропалестинските протести за солидарност продължават да ескалират в университетите в Обединеното кралство, като 10 студенти се заканиха да започнат гладна стачка. Риши Сунак  заяви по  врeме на среща на неговия..

публикувано на 08.05.24 в 07:56
Арести на пропалестински протест в Чикаго, 15 април 2024 г.

Газа: Американското пристанище е завършено, арести и сблъсъци в Европа

Изграждането на изкуственото временно американско пристанище в Газа, което да улесни доставката на хуманитарна помощ, е завършено. Заради лошите метеорологични условия обаче, не може да бъде придвижено до определеното място, съобщи Пентагонът. Според плана хуманитарната помощ първо ще бъде товарена на кораби в Кипър, а оттам ще бъде доставена в..

публикувано на 08.05.24 в 07:47

Радев на официално посещение в Азербайджан

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Република Азербайджан, по покана на своя колега президента Илхам Алиев. Укрепването и задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в икономиката, енергетиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма са във фокуса на посещението на делегацията ни водена от..

публикувано на 08.05.24 в 07:39
Протест срещу изграждането на велоалея

И днес протест в центъра на столицата заради велоалея

Протестите за промените в движението в София се очаква са продължат и днес. Десетки хора се събраха снощи на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района, въведена от Столична община - заради изграждане на велоалея. Гергин Борисов: Само с 50 намаляват паркоместата..

публикувано на 08.05.24 в 07:37