Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Отново се готви похищение на вота

Сигнали за купуване на гласове в ромските квартали в София и Пловдив

| обновено на 05.04.21 в 00:35
Мая Манолова даде изявление пред зала "Арена Армеец"
Снимка: Евелина Стоянова

Полицейски кордон не допусна Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ да влезе в зала Арена Армеец, където се приемат изборните книжа. Манолова поиска да оповести пред комисиите сигнали за преправяне на изборни протоколи.

„Данните са много по-високи от тези, които ни дадоха социолозите, но имаме всички основания да смятаме, самият факт, че и социологическите агенции не дават данни вече от паралелното преброяване, бавят се вече няколко часа, че просто се готви подмяна на вота. За това искаме да видим как ще стане предаването на секционните протоколи. Имаме всички основания да ги подозираме, че отново ще подменят вота на гражданите. Ние правим паралелно броене от протоколите такива, каквито са приключили в секционните комисии. Но, ако те ги преправят отново тук, в зала „Арена Армеец“, ще стигнем до Конституционния съд и там ще има отваряне този път на чували и ще има броене. Този път няма да има се размине, няма да ги оставим да преправят протоколите“, каза пред БНР Манолова. 

„Успех за партиите на протеста, за българските граждани. Не се изплашиха, не се поддадоха да гласуват. От утре България няма да е същата“. Това каза по-рано пред БНР Манолова, един от лидерите на „Изправи се! Мутри вън!“. 

По думите ѝ следващо правителство на Бойко Борисов няма да е възможно

„Започнахме паралелно преброяване на резултатите и ще се опитаме да опазим гласа на българския гражданин“. 

Според нея няма лошо в пъстър парламент, защото така повече българи ще имат представителство

„Наши естествени партньори са „Демократична България“ и Слави Трифонов... Искаме пряка финансова подкрепа за малките фирми, засегнати от кризата. Подкрепа на българските домакинства. Съставяне на комисия за ревизия на управлението на Борисов“. 

По-рано на брифинг Манолова обяви, че в платформата „Изправи се! Мутри вън!“ са получили десетки сигнали за купуване на гласове в ромските квартали в София и в Пловдив

„Целта е ясна - да бъде компенсиран низходящия ред на управляващите и воеводската патерица на властта да влезе вместо нас. Да бъдем потопени като вот и вместо нас, в последните часове с масово купуване на гласове, по този начин да си осигурят четвърти незаконен мандат“. 

Интервюто с Мая Манолова можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С поднасяне на венци в Кюстендил отдадоха почит на подвига на Ботев

С поклонение пред Паметника на Булаирци, Монумента на 13-и Рилски пехотен полк, с поднасяне на венци в Кюстендил отдадоха почит на подвига на Христо Ботев и четата му и на падналите герои за България. Преди това стотици край пл. "Велбъжд" и по улиците на града застанаха при воя на сирените да почетат 2 юни. На поклонението бяха кметът на..

публикувано на 02.06.24 в 13:08

Мерки срещу домашното насилие в Гърция

Властите в Гърция взеха сериозни мерки срещу проявите на домашно насилие. Създадени бяха центрове в помощ на застрашени и пострадали от такива престъпления. От днес работят 65 центъра за борба срещу домашното насилие, заяви министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис. Те са разположени в полицейски участъци. В тях работят..

публикувано на 02.06.24 в 13:01

ЕК проверява популярна китайска платформа за онлайн търговия

Европейската комисия е започнала проверка на една от най-популярните китайски платформи за търговия в интернет. Това става след сигнал от Европейската потребителска организация  BEUK  заради съмнения за предлагане на фалшиви продукти и прилагане на нелоялни практики, обяви основателят на българската платформата за информация и съвети "Ние,..

публикувано на 02.06.24 в 12:59

Японци се включиха в черешовия туризъм в кюстендилското с. Пиперков чифлик

Японци от Осака, водени от техни приятели от София, посетиха в неделния ден кюстендилското с. Пиперков чифлик. На черешов туризъм - влязоха в една от градините да си наберат от вкусните плодове Черешов туризъм в Кюстендилско, за втора година овощари организират "Набери си сам" Групата влязла в градината на бившия директор на Института..

публикувано на 02.06.24 в 12:53

Проучване: Гърците са еврооптимисти

Гърците са еврооптимисти, показват последни проучвания в южната ни съседка. Гражданите виждат ползите от членството си в Евросъюза, коментират анализатори в Атина. Гърците имат повече доверие в европейските институции, отколкото в местните политици, показва проучването на общественото мнение. Мнозинството гърци имат положително отношение..

публикувано на 02.06.24 в 12:40
Снимката е илюстративна, архив.

Неизвестни срязаха спирачни маркучи и счупиха стъкло на локомотив на гарата в Лом

Неизвестни срязаха маркучи на спирачната система и счупиха стъкло на локомотив на жп гарата в Лом. Машината е била готова за път. Полицаите издирват извършителите Сигналът за инцидента е подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта вчера. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 02.06.24 в 12:39

Митинг-поклонение в Калофер за годишнината от гибелта на Ботев

148-ата годишнина от героичната гибел на Христо Ботев бeше отбелязана в родния му град Калофер с митинг-поклонение. Стотици жители и гости на града изкачиха стълбите на мемориалния комплекс , за да се преклонят с минутата мълчание пред подвига на поета революционер и отдадат почит на всички , загинали за свободата на България.  По традиция от..

публикувано на 02.06.24 в 12:34