Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С временни мерки в района на Айтос ще ограничават катастрофите

Ще има постоянно полицейско присъствие

Снимка: Даниела Костадинова

Постоянно полицейско присъствие и мобилен кантар за установяване на претоварените камиони ще има на изхода на Айтос, там където на 13 септември при тежка катастрофа загинаха баща и двете му деца.

Представители на полицията и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков се срещнаха с жители на  Айтос и на руенското село  Речица. 

Временни мерки до изграждане на околовръстен път поискаха жителите:

„Докато този път обходния се случи, тъй като това  е много време в годините. Самата процедура е много дълга. Имаме  предложения, които временно да решат нещата - първо тук преди години имаше  аварийна отсечки при отказ на спирачките отбий надясно. Другото, което е да се сложат камери, да засичат със снимки, за да се види кой спазва скоростта. Ако може релефни настилки, които убиват скоростта“.

Борислав Христов Муеров заместник- директор на Главна дирекция „Национална полиция“ и старши комисар Калоян Калоянов, директор на Бургаската полиция се срещнаха с протестиращите

„Тук ще има постоянно полицейско присъствие. Мястото ще е различно. Има радари, които са мобилни  камери. Нашата идея е да има постоянно полицейско присъствие. Ще има полицейско присъствие“.

„Планирани са на територията на Бургаска област още четири стационарни камери. Говорим за камери, които са стационарни, постоянни със стойки.  След направения анализ сме взели решение едната от камерите да бъде поставена точно преди град Айтос“

Заместник- министърът на регионалното развитие  и благоустройството Валентин Граматиков не се ангажира със срокове за изграждането на Обходния път

„Ангажирам се с това проектите, които съществуват или които не съществуват да бъдат стартирани в необходимите  срокове по правилния начин“.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Частично бедствено положение в Елин Пелин, не е ясно колко са хората в запалените складове

Аварийните служби оградиха нов район в периметъра на горящите складове за пиротехника край Елин Пелин, където продължават да избухват фойерверки. Подготвя се специализиран модул за действие при промишлени аварии от състава на военното формирование в Мусачево. Районът е силно задимен и в Елин Пелин е обявено частично бедствено положение, съобщи кметът..

публикувано на 25.07.24 в 23:56
Зам.-министърът на здравеопазването Петко Стефановски.

Жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си

Министерството на здравеопазването съветва жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си, след експлозията в складовете за фойерверки. Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Вследствие на възникналия пожар беше разпоредена незабавна евакуация на жители на село Гара Елин..

публикувано на 25.07.24 в 21:39

Николай Николов: Необходимо е време фойерверките да се самоунищожат

Повече от три часа продължават да гърмят фойерверките в складове край Елин Пелин, където тази вечер възникна пожар и започнаха взривове. Има информация за двама пострадали с изгаряния, които са в болница "Пирогов". Те  остават за интензивно лечение в реанимация, където лекарите се борят за живота им. Пожар в складове за фойерверки между град..

публикувано на 25.07.24 в 21:26

"Пирогов": Жена, пострадала в складовете в Елин Пелин, е в много тежко състояние със 70% изгаряния

Жена, пострадала от взривовете в складовете в Елин Пелин, е в много тежко състояние. Тя е със 70% изгаряния, какъв ще бъде изходът за нея, не мога да прогнозирам. Това каза директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Мъжът, приет заедно с жената, е с по-малко изгаряния. На база координацията със Спешна помощ, очакваме да докарат още двама пациенти...

публикувано на 25.07.24 в 20:43

Армията праща брониран джип, за да влезе и да види има ли хора в складовете в Елин Пелин

Всичко е под контрол, няма нужда да се всява паника, каза служебният премиер Димитър Главчев, който дойде на мястото на пожара в складовете за фойерверки между Елин Пелин и Гара Елин Пелин. Според него нуждата от евакуация се преценява на място, но е по-добре да се вземат повече мерки от необходимото. Главчев допълни, че се очаква армейски брониран..

публикувано на 25.07.24 в 20:35

Четирима следователи от НСлС поемат разследването на взривените складове край Елин Пелин

По разпореждане на изпълняващия длъжността на главен прокурор Борислав Сарафов четирима следователи от Национална следствена служба и дежурен следовател от Окръжна следствена служба - София поемат разследването на взривените складове край Елин Пелин. Огледите ще започнат след като взривовете и предизвикания от тях пожар бъдат потушени. Очаква се още..

публикувано на 25.07.24 в 20:27

МВР за Елин Пелин: Двама тежко пострадали, още двама може да са в горящия склад

Ситуацията е тежка, става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Има шест склада, които са пълни с такива изделия.  Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на място в Елин Пелин, където по-рано днес в складове за пиротехнически изделия възникна пожар и последваха експлозии. Двама души са в тежко състояние, те..

публикувано на 25.07.24 в 20:16