Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взривяват окислителната кула в бившия торов завод „Химко“

Снимка: БГНЕС, архив

Във Враца между 12 и 18 часа ще бъде взривена окислителната кула на територията на бившия торов завод „Химко“.

Дейностите ще се извършват в контролирана среда от специализирана фирма, а районът е напълно обезопасен. На мястото ще има екипи на полицията.

От пет години оборудването на фалиралия химкомбинат се реже и продава за скрап. Последната оценка на активите на дружеството - земя, сгради и машини, е в размер на 23 милиона и 800 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Патриарх Даниил е на посещение във Видин

Българският патриарх Даниил ще посети днес Видин. В храм "Св. Димитър Солунски" всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. През последните 6 години настоящия патриарх бе Видински митрополит. Видин е първия български град, който ще посети патриарх Даниил след коронясването си. Точно в 18 часа българския патриарх..

публикувано на 18.07.24 в 07:32

Заради повишения риск от пожари: Забранява се косенето на трева и почистването на храсти

От днес на територията на цялата страна се забранява косенето на трева, машинното почистване и почистването на храсти в постоянно затревените площи и обработваемите земи на територията на цялата страна. Причината са високите температури и повишения риск от пожари при ползването на земеделска техника.  Заповедта на земеделския министър не се..

публикувано на 18.07.24 в 07:30
Паметник на Левски в Ловеч

Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски

187-мата годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде отбелязана с възпоменателна церемония с военен ритуал пред най-големия паметник на Апостола на свободата в Ловеч. Заради летните горещини програмата по отбелязването на 187-годишнина от рождението на Васил Левски беше изтеглена за сутринта. От 9.00 ч. започва гражданското поклонение..

публикувано на 18.07.24 в 07:29

Отново червен код за жеги в цялата страна

Червен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за всички области на страната. Днес отново ще бъде предимно слънчево и много горещо, сочи прогнозата на НИМХ. В следобедните часове главно над Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и..

публикувано на 18.07.24 в 07:24

Сигнали за незаконен добив на инертни материали в защитена зона в Дунава

Жители на свищовското село Вардим сигнализираха за всекидневна незаконна дейност за добив на инертни материали в защитената зона на едноименния остров в Дунава. Регионалната екологична инспекция във Велико Търново неколкократно е правила проверки и е санкционирала великотърновската фирма за нарушения на Закона за биологичното разнообразие. Във..

публикувано на 17.07.24 в 21:34

От утре започва реконструкция на част от столичната ул. "Опълченска"

В четвъртък, 18 юли, започва първият етап от цялостната реконструкция на ул. "Опълченска" от кръстовището с бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров", съобщиха от Столичната община. Във връзка с ремонта се въвеждат промени в организацията на движение, които ще важат до 14 септември. Движението ще се осъществява само в едното платно. Променя се..

публикувано на 17.07.24 в 21:21

Регионалният министър призова строителния бранш да се включи в борбата с пожарите с тежка техника

Министърът на регионалното развитие инж. Виолета Коритарова призова строителния бранш с тежка техника да се включи в борбата с пожарите в различните региони на страната.  Всички структури в състава на министерството също са в готовност за реакция. Цялата техника на държавното дружество "Автомагистрали" ще се включи в спасителните дейности...

публикувано на 17.07.24 в 21:04