Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни опашки от камиони на Дунав мост Видин, съветват да се минава през Русе

| обновено на 08.10.21 в 12:52
Снимка: Радио Видин

Огромни опашки от тежкотоварни камиони има в района на Дунав мост Видин.

От Пътна полиция обясняват, че заради ремонта на Прохода на републиката водачите се насочват именно към този пропускателен пункт.

Лъчезар Близнаков от Пътна полиция призова шофьорите да използват и другите проходи и да минават през граничен пункт Дунав мост Русе.

„Струпване на тежкотоварния трафик основно в посока Дунав мост 2 при Видин. Получават се ежедневно дълги километрични колони, вчера бяха около 20 километра. Това налага спирането им на територията на Монтана, на Враца с цел безопасността на останалите участници в движението.

Просто се получава така, че инфраструктурата на територията на област Видин не може да поеме този трафик на товарни автомобили.

Интересното е, че на Дунав мост при Русе не се наблюдава никакво натоварване. Затова искаме да информираме водачите да използват тази алтернатива.

Пътуващите по направлението Русе-Свиленград могат да използват другите два прохода – Рижки и Котленски, откъдето да преминават към Русе“.

Изпълнителният директор на дружеството за управление на моста при Видин Людмил Димитров каза, че на самото съоръжение и прилежащата инфраструктура няма задръствания.

„Има на пътища, които водят към Видин. Това касае засиления трафик, иначе на самия контролно пропускателен пункт се преминава нормално.“

Засиленият контрол на граничните власти също е причина за ситуацията, смята Людмил Димитров.

„100-процентовия контрол, който се извършва от страна на българските гранични власти, свързани с трафика, знаете, на мигранти, с Covid ситуацията, именно това е причината за създадените неудобства.“

Дневно по съоръжението към Румъния преминават около 900 камиона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Терминал 3 на летище "София" ще се строи от началото на 2026 година

Летище "София" очаква да обслужи 7,4 милиона пътници през тази година. Това каза за БНР директорът на "СОФ Кънект" – концесионер на летището. 7 милиона и 200 хиляди пътници е обслужило летище "София" през миналата година, като през тази година се очаква 1,4 % увеличение на пътниците спрямо 2019 година, каза Хесус Кабайеро. На въпрос дали..

публикувано на 28.04.24 в 17:11

Стотици вярващи за празничната литургия в Смолян

Стотици вярващи се стекоха в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ за празничната литурия за Вход Господен. В съслужение със свещеници от Смолян архмандрит Васарион оглави празничната Света Божествена литургия. След службата архимандрит Висарион причести вярващите, а стотици миряни си взеха за вкъщи осветени върбови клонки

публикувано на 28.04.24 в 17:03

Вход Господен в Палестина

Християните в Палестина отбелязаха празника Вход Господен, известен като Палмова неделя и Цветница в България. Войната с Израел обаче засенчва тържествата.  Християните се събраха в гръцката православна църква "Свети Порфирий" в град Газа. Децата носеха палмови клонки, както повелява традицията.  "Празникът е примесен с аромата на кръв", сподели пред..

публикувано на 28.04.24 в 16:12
Андрей Ковачев

Евродепутати настояват големи компании да спрат рекламата в прокремълски медии на Балканите

Големи световни марки като „Лидл“, „Кока-Кола“ и Л'Ореал“ трябва да спрат да рекламират в прокремълски медии на Балканите. Става дума най-вече за България и Сърбия. Това се казва в писмо на група евродепутати, съобщи „Политико“. То е подписано от 16 души, сред които е българският представител Андрей Ковачев от ГЕРБ и Европейската народна партия...

публикувано на 28.04.24 в 15:40

Руските сили са превзели село в Донецка област

Руските сили са превзели украинското село Новобахмутовка в Донецка област, близо до Очеретине, което през последните дни се превърна в център на ожесточени сражения, съобщи руското министерство на отбраната, предаде "Ройтерс". В изявлението се посочва, че руската армия е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр, където също..

публикувано на 28.04.24 в 15:06
Знаме на

Делегация на "Хамас" в Кайро за преговори за примирие

Представител на "Хамас" е обявил пред агенция "Ройтерс", че делегация на радикалната ислямистка групировка ще посети в понеделник, 29 април, египетската столица Кайро утре за нови преговори за прекратяване на огъня в Ивицата Газа. Делегацията ще обсъжда предложение за примирие, направено от посредниците, и съгласувано с Израел.  Еврейската държава вече..

публикувано на 28.04.24 в 14:53

Бойко Станкушев: Политическото предоверяване на ПП-ДБ ще им коства много

Много хора, които мислят с акъла си и са ангажирани с процесите в България, са объркани. Знаят, че това, което се случва сега в България, се случва от десетилетия. Така коментира ситуацията Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд в интервю пред БНР. „Политическото предоверяване на коалицията ПП-ДБ, особено в този дълъг период..

публикувано на 28.04.24 в 14:32