Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев печели изборите в цялата страна с изключение на Кърджали

| обновено на 22.11.21 в 10:10
Снимка: Ани Петрова

Вторият тур на изборите за президент премина при слаб интерес на избирателите в цялата страна, като двойката Румен Радев - Илияна Йотова печели във всички избирателни район с изключение на Кърджали, където печели двойката Анастас Герджиков - Невяна Митева (с 64,16% срещу 35,84%).

Приблизително равенство има в избирателен регион Разград, където за Румен Радев гласуваха 50,21%, а за Анастас Герждиков - 49,79% от подалите своя вот.

При слаб интерес, както в цялата страна, премина втория тур в Габрово. Окончателните резултати от избора за президент и вицепрезидент в Габровския избирателен район показват, че двойката Румен Радев - Илияна Йотова води с 64%. Анастас Герджиков и Невяна Митева са предпочели 35% от избирателите, предаде кореспондентът ни Велина Махлебашиева.

В Пловдив обработката на 100% от изборните протоколи показва убедителна победа за президентската двойка Радев - Йотова (68,10% срещу 31,90%). В Пловдивска област Румен Радев печели вота с 68,46%,  а за проф. Анастас Герджиков са гласували 31,54%, предаде кореспондентът ни Кремена Данева. 

При 100% преброени изборни протоколи от балотажа в Сливенска област победител е двойката Румен Радев и Илияна Йотова. Данните са към 06.00 ч. сутринта.  Кореспондентът ни Стоян Радев информира, че за Радев и Йотова са гласували 69,49% от имащите право на глас в областта. За Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева са гласували 29,52%.

В област Ловеч при 100% обработени протоколи двойката Румен Радев - Илияна Йотова събира подкрепата на 67,68 на сто от гласувалите на вчерашния балотаж. Анастас Герджиков и Невяна Митева са подкрепени от 31,28% от избирателите в областта, предаде Пламен Христов.

68,1 процента от гласовете във втория тур на президентските избори в Благоевградска област са за Румен Радев и Илияна Йотова. 30,8% е резултатът на Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева.  Нямаше проблеми с предаването на изборните книжа, съобщиха от Районната избирателна комисия, които вече успяха да предадат документите в ЦИК. Информацията е на кореспондента ни Кети Тренчев.


В област Велико Търново на балотажа кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова печели с три пъти по-висок резултат от Анастас Герджиков - Невяна Митева. Кореспондентът ни Здравка Маслянкова информира, че при 34% избирателната активност е преминал вторият тур на президентските избори в област Велико Търново, което е с 3 на сто по-слабо от първия тур.

Двойката Румен Радев и Илияна Йотова печели 71,35% от гласовете в Хасковска област при 100% обработени протоколи. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 27.73%. Избирателната активност е 33.21%, предаде Дора Атанасова.

Със 72, 13 на сто от гласовете Румен Радев и Илияна Йотова печелят балотажа в област Враца. Атанас Герджиков и Невяна Митева получават подкрепа от 26,80 на сто., съобщи Ива Антонова.

Съотношението между Радев - Йотова спрямо Герджиков - Митева в Кюстендилско е 2 към 1. За новия президентски мандат на Румен Радев са гласували 65,97% , а за конкурентите им  - 32,24%, предаде Кирил Фалин.

65,86 процента е резултатът, с който Румен Радев и Илияна Йотова печелят в Перник балотажа  за президент и вицепрезидент . За тях са гласували с 4 хиляди души повече отколкото на първия тур. За проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева гласа си са дали 32.66 процента от имащите право на вот, съобщи Елена Тамакярска.

В Стара Загора Румен Радев печели убедително при 100 процента обработени протоколи със 71,06% от гласовете. За Анастас Герджиков  са гласували 27,74 на сто от отишлите до урните, предаде радио Стара Загора.

При 100 процента обработени протоколи, в област Пазарджик Румен Радев и Илияна Йотова получават 67,26 процента. За Анастас  Герджиков и Невяна Митева са гласували 31,61 процента. Вчерашните избори преминаха при рекордно ниска избирателна активност за региона, съобщи радио Пловдив.

35,08% е избирателната активност в област Бургас на балотажа за президент и вицепрезидент при 100% обработени протоколи. 62,83% са гласували за Румен Радев и Илияна Йотова, а 35,84%  за Анастас Герджиков и Невяна Митева, съобщи Свобода Атанасова.

Румен Радев и Илияна Йотова печелят втория тур на изборите за президент и вицепрезидент в 15-и МИР-Плевен със 74,99 процента, предаде Латинка Светозарова. При 100 процента обработени протоколи данните показват, че за Румен Радев и Илияна Йотова са гласували 56 320 от имащите право на глас. Своето доверие за Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева са дали 18 047 или 24,03 процента от отишлите до урните в неделния ден избиратели в Плевенска област. "Не подкрепям никого" са отбелязали в бюлетината 732-ма гласоподаватели, сочат данните на РИК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пратеникът на ООН по Кипърския въпрос започва серия от ключови срещи за възобновяване на диалога

С обиколка в три европейски столици на пратеника на генералния секретар на ООН по Кипърския въпрос от днес започва третият, критичен етап в усилията на международната организация за възобновяване на преговорите между двете кипърски общности. Личният пратеник на генералния секретар на ООН Мария Анхела Олгин Куеляр ще бъде днес в Берлин, откъдето ще..

публикувано на 25.04.24 в 04:11

Недоволство в Ирландия заради големия брой мигранти, които пристигат от Обединеното кралство

Повече от 80% от търсещите убежище в Ирландия преминават в страната от Обединеното кралство, каза ирландският министър на правосъдието. Напрежението около имиграцията се повиши в Ирландия, на фона на увеличаването на пристигащите мигранти и острата жилищна криза, която принуди някои търсещи убежище да спят в палатки. Мигранти и бежанци..

публикувано на 25.04.24 в 04:03

Арести във Великобритания след смъртта на петима мигранти в Ламанша

Трима мъже са били арестувани във връзка със смъртта на петима мигранти в Ламанша във вторник, съобщи Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство. Мъжете бяха задържани по подозрение за подпомагане на нелегалната имиграция и нелегално влизане в Обединеното кралство. Петима души, включително 7-годишно момиче, загинаха при..

публикувано на 25.04.24 в 03:52
Гордана Силяновска-Давкова

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур от президентския вот в Северна Македония

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на първи тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Данните на Държавната избирателна комисия /ДИК/ при 63% преброяване на гласовете :  За Гордана Силяновска-Давкова от ВМРО-ДПМНЕ са гласували 214.560 или 38,28%.  За основния ѝ конкурент от СДСМ Стево..

публикувано на 24.04.24 в 22:55

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от президентския прессекретариат. Алпинистите от експедицията "Еверест 84" осъществяват изкачването си по..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки че главният синдикат на авиодиспечерите съобщи, че отменя обявената стачка. След продължителни..

публикувано на 24.04.24 в 22:29