Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Скай нюз": Изминалата година беше една от най-лошите за Елизабет Втора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

2021 година е била една от най-лошите за британската кралица Елизабет Втора, се казва в анализ на телевизия "Скай нюз".

"Ужасна година" - така Елизабет Втора нарече 1992 година заради сложния любовен живот на децата ѝ и пожара в двореца Уинздър. Никой още не е казал нищо за 2021 година, но това несъмнено е една от най-драматичните години за кралското семейство и лично за кралицата, смята "Скай нюз". Елизабет Втора загуби съпруга си принц Филип. Той почина на 9 април на 99 години. Това бе голям удар за кралицата, прекарала с херцога на Единбург 74 години в брачен съюз.

Загубата на нейния сподвижник, прочут с чувството си за хумор, високо ценено от Елизабет Втора, обаче бе последвано от интервюто на съпругата на внука ѝ принц Хари - Меган Маркъл за Опра Уинфри, която обвини кралското семейство в проявен расизъм към нея, както и делото срещу сина ѝ принц Андрю за компенсации по обвинения в сексуално посегателство, които той отрича.

Макар и като цяло Елизабет Втора да продължава да е в добро здраве за нейните 95 години, за първи път тази година тя на няколко пъти отмени свои ангажименти, включително участие в климатичната конференция в Глазгоу, дори прекара няколко дни в болница, макар и само като превантивна мярка.

В крайна сметка анализът на "Скай нюз" завършва оптимистично с поглед към новата 2022 година, в която кралицата ще отбележи невиждано събитие - платинен юбилей като монарх, цели 70 години на трона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Елизабет Втора призова за по-стабилно и по-сигурно бъдеще за планетата

Британската кралица се присъедини към общия тон на Конференцията на ООН в Глазгоу с видео обръщение към световните лидери, че "сега е времето за действие за справяне с климатичните промени".  Елизабет Втора призова световните лидери да създадат..

публикувано на 02.11.21 в 00:49

Елизабет Втора няма да отиде на срещата в Глазгоу за климата

Британската кралица няма да вземе участие в срещата на високо равнище за климатичните промени в Глазгоу след медицинска препоръка, съобщиха от Бъкингамския дворец. 95-годишната Елизабет Втора премина рутинна медицинска проверка в болница миналата сряда,..

публикувано на 27.10.21 в 04:43

Почина съпругът на Елизабет Втора

На 99 години почина принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет Втора, съобщиха от Бъкингамския дворец. Здравословното състояние на Херцога на Единбург, както още е известен принц Филип, се влоши от известно време. В днешното изявление от..

публикувано на 09.04.21 в 14:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гръмотевична буря, силен вятър и 13 литра/кв.м дъжд над Русе

Около 18:00 часа тази вечер над Русе и региона се разрази гръмотевична буря със силен дъжд. Паднали са 13 литра на квадратен метър, а силният вятър достигна скорост от 50,4 километра в час.  Прогнозите са за още и по-обилни валежи през нощта. Движението..

публикувано на 02.07.24 в 20:44

Вятър наклони стълб от електропреносната мрежа в Кюстендил

Стълб от електропреносната мрежа по кюстендилската ул."Даскал Димитри" се е наклонил заради силния вятър в града.  Екипи на "Електрохолд" и Общината са спрели движението в дветe посоки, както и електрозахранването до изграждането на временна въздушна..

публикувано на 02.07.24 в 20:41
Снимката е илюстративна, архив.

Системата за сключване на "Гражданска отговорност" функционира нормално

Възстановено е нормалното функциониране на системата за сключване на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, съобщиха от Гаранционния фонд. През последните дни се появиха проблеми със системата за задължителната полица. От фонда..

публикувано на 02.07.24 в 20:35

До 14 юли - специализирана полицейска операция на Пътна полиция в цялата страна

Увеличава се броят на жертвите и ранените при пътни инциденти през последните седмици, констатира пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел "Пътна полиция". "До 14 юли тече специализирана полицейска операция на територията на..

публикувано на 02.07.24 в 20:25

Търговски камари с отворено писмо към депутатите: Бизнесът очаква стабилност и предвидимост

За отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България призовават в отворено писмо няколко търговски камари, които представляват компании от основните външнотърговски партньори на страната ни. Те се..

публикувано на 02.07.24 в 20:12

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа утре

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа утре, 3 юли. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на..

публикувано на 02.07.24 в 20:11

Областният съвет на БСП в Русе заяви пълна подкрепа за новото партийно ръководство

Областният съвет на БСП в Русе разпространи съобщение, в което заявяват пълната си подкрепа за новото партийно ръководство и широко ляво обединение.  Корнелия Нинова подава оставка Нинова към членовете на БСП: Не давайте партията на търговците!..

публикувано на 02.07.24 в 19:51