Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътна полиция: Движението вчера беше изключително натоварено, очаква се това да се случи и днес

Очаква се засилването на трафика да е по обяд

| обновено на 03.01.22 в 13:05
Снимка: БГНЕС

Интензивен трафик се очаква в последния неработен ден след серията почивни дни около Нова година. Полицейското присъствие по възловите участъци ще бъде засилено.

За първите два дни на годината са регистрирани 15 тежки пътни инцидента, ранени са 19 души, един човек е загинал. Това съобщи главен комисар Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. Тежките пътни произшествия са намалели два пъти в сравнение със същия период на миналата година.

В полицейската акция заради празниците обаче са регистрирани много водачи, употребили алкохол:

"От началото на операцията от 23 декември до момента случаите са над 400, употреба на алкохол и наркотични вещества, като стойностите, отчетени от дрегерите, бяха доста фрапиращи в някои случаи. Не бяха малко случаите с употреба с концентрация около три промила. Около три промила вече говорим за тотална неадекватност от водача", посочи главен комисар Близнаков.

Движението вчера е било изключително натоварено, очаква се това да се случи и днес, като се очаква засилването на трафика да е по обяд.

Главен комисар Лъчезар Близнаков от Пътна полиция

Главен комисар Близнаков препоръча:

"Няма къде да се бърза в натовареното движение, особено по магистралите. Нека съобразяват дистанцията си, това е най-важното, да осигурят необходимото разстояние от предния автомобил, така че, ако се наложи, да могат да спрат. Нека да тръгват малко по-рано, заредени с търпение, толерантност и разбиране".

Вчера най-натоварено е било Благоевградското направление и около зимните курорти, но до сериозни инциденти не се е стигнало. 4-километрова колона се е образувала и по автомагистрала Хемус в района на тунел "Ечемишка":

"В тази връзка искам да кажа на водачите на леки автомобили, ако попаднат в колоната, която е поради ремонта на тунела "Ечемишка", нека да изчакат. Бързо се преминава през съоръжението, въпреки че изглежда голяма колоната. Не е удачен вариант да се използва стария път като обходен маршрут, тъй като там сме отклонили всички тежкотоварни автомобили и придвижването от там е по-бавно. В района на Владая също ще има реверсивно движение. Осигурени са две пътни ленти за влизане в София. Навсякъде на входовете на столицата ще има полицейски екипи".

По всички възлови участъци ще бъде засилено полицейското присъствие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Голяма част от Перник ще е без вода заради авария

Половин Перник ще бъде без вода днес заради авария, съобщиха от местното ВиК дружество. Водоподаването се преустановява тази сутрин в 8:00 часа. До отстраняването на аварията вода няма да има в централната градска част и в кварталите "Профилакториум", "Калкас", "Могиличе", "Варош", "Драгановец", "Проучване", "Бела вода", "Стара чешма" и "Радина..

публикувано на 02.07.24 в 04:35

Кипър ще подпомогне малки и средни предприятия с над 14 млн. евро

Субсидии общо за 14,4 млн. евро ще бъдат дадени на малки и средни предприятия в Кипър за развитие на кръгова икономика. От днес предприемачите могат да кандидатстват за финансиране по новата правителствена програма, която е включена в националния План за възстановянане и устойчивост. Чрез грантовата схема ще бъдат подкрепени съществуващи и..

публикувано на 02.07.24 в 04:31
Изглед към сградата на британския парламент

Министърът за Северна Ирландия ще се кандидатира за нов лидер на консерваторите

В Обединеното кралство министърът за Северна Ирландия Стив Бейкър заяви, че според него консерваторите ще загубят общите избори на 4 юли и че той смята да се кандидатира за нов лидер на партията след вота. Стив Бейкър поясни, че намерението му да стане лидер на торите не цели да оказва натиск върху Риши Сунак да се оттегли от поста, а просто да го..

публикувано на 02.07.24 в 04:27

Микробиологично замърсяване на водата в 3 села в община Берковица

Замърсена с колиформи и еширихия коли вода е установено в три села в община Берковица. Регионалната здравна инспекция в Монтана е наложила глоби на отговарящите за подаване на вода в тези населени места. В селата Бистрилица, Лесковец и Котеновци водните проби отчели наднормено съдържание на колиформи и еширихия коли, което е показател за скорошно..

публикувано на 01.07.24 в 20:22

Очакваният дефицит в държавната хазна към края на юни - 600 млн. лева

600 милиона лева дефицит се очакват в държавната хазна към края на юни, сочат прогнозните данни на Министерството на финансите. През май имаше излишък от под 147 милиона лева. За полугодието се очаква да бъдат събрани около 45,8% от заложените в бюджета приходи, но да бъдат направени 43 на сто от предвидените разходи.

публикувано на 01.07.24 в 20:07

Започнала е да действа противоминната военноморска група в Черно море

Започнала е да действа противоминната военноморска група в Черно море, съобщи Министерството на отбраната.  Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов е участвал днес в Истанбул в заседание с колегите си от Турция и Румъния, на което са подписани оперативни документи. С тържествена церемония противоминната военноморска група е..

публикувано на 01.07.24 в 19:59
Служебният министър на туризма Евтим Милошев (вдясно) и генералният директор на БНР Милен Митев

"Пътувай с Хоризонт" - ново предаване на БНР

Българското национално радио и Министерството на туризма ще реализират партньорство за привличането на повече туристи от българската диаспора по света и чужденци към утвърдени дестинации у нас и по-малко популярни туристически обекти. Така официално беше обявено най-новото предаване на обществената медия "Пътувай с Хоризонт". Освен за традиционния..

публикувано на 01.07.24 в 19:51