Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: "Булгаргаз" и всичките топлофикации на природен газ са изправени пред фалит

Делян Добрев, ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ заявиха, че държавното дружество "Булгаргаз", като и всички топлофикации, което работят с природен газ, са изправени пред фалит.

Според бившия министър на енергетиката Делян Добрев новите управляващи подготвят политическо назначение за нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране:

"Чувам, че просто имат кандидат от тяхната партия - Сабрутев, доколкото разбрах - депутат от "Продължаваме промяната", който готвят до края на месец януари да стане председател на КЕВР. Той е не само политически оцветен, но той е и неподготвен. Той не може да се справи с тази задача", посочи Добрев и добави:

"И аз силно се надявам да не си мислят, че ще сложат политическо назначение в КЕВР, за да могат да го управляват по начина, по който искат".

Снощи Кирил Петков заяви в интервю за Нова тв се обяви за отстраняване от поста председателя на КЕВР на Иван Иванов. Според Петков това трябва да стане още през януари.
Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

19 души са загинали при удари в Газа

При израелски удари в Газа снощи са загинали 19 души, включително жена и шестте ѝ деца, съобщиха здравните власти в анклава, контролиран от радикалната групировка "Хамас". На този фон започва поредно посещение в региона на американския държавен секретар Антъни Блинкън. Той ще се опита да ускори сключването на споразумение за..

публикувано на 18.08.24 в 12:16

Шабленският фар отваря врати за посетители

Шабленският фар отваря врати за посетители по повод Международния ден на морските фарове. Денят се отбелязва от 1993 г. Инициативата е на шотландците  Джон Форсайт и Майк Дауринпъл, които установили любителска радиостанция в морски фар с идея да си комуникират с други радиолюбители, които също са установили своите радиостанции в морски..

публикувано на 18.08.24 в 11:34

8-годишно дете в болница след катастрофа край Микре

8-годишно дете е откарано в болница в Плевен след катастрофа, станала тази сутрин на пътя София - Варна между ловешките села Български извор и Микре. При инцидента са се сблъскали два леки автомобила като в единия е пътувало семейство с две деца. Движението в участъка все още е двупосочно в една лента. Продължава разследването на..

публикувано на 18.08.24 в 11:29

Жителите на 4 свищовски села отново блокираха пътя Плевен - Русе заради безводието

Жителите на четири свищовски села, които протестират заради безводието, отново затвориха главния път Плевен - Русе. Блокадите са на две места - при село Павел и при село Горна Студена. Най-тежко е положението в село Хаджидимитрово. Неговите 500 жители са в безсрочно бедствено положение. Трудно се справят в ежедневието без вода, а през..

публикувано на 18.08.24 в 11:10
Болницата в Ловеч

Болницата в Ловеч разширява дейността на отделението по хирургия

Многопрофилната болница в Ловеч, която от години е в тежко финансово състояние и изпитва остра нужда от специалисти, ще разшири дейността на отделението по  хирургия. От началото на септември се очаква да бъде възобновена и работата на родилното отделение. Болницата вече има нов заместник-директор по медицинската част в лицето на хирурга д-р..

публикувано на 18.08.24 в 10:51

Тежка катастрофа край Ямбол взе жертва, 8 са пострадали

49-годишен мъж е загинал при тежък пътен инцидент тази нощ на пътя Ямбол – Сливен. Сблъскали са се лек автомобил и микробус. Катастрофата е станала в района пътен възел "Хадижидимитрово" около 1:30 часа. Автомобилът е навлязъл в насрещното движение и се блъснал в буса. При удара водачът на леката кола е загинал. В микробуса..

публикувано на 18.08.24 в 10:44

Седмицата: Спецакции, злоупотреби за милиони и подозрения за политически интереси

Серия от прокурорски и полицейски акции, злоупотреби за милиони и подозрения за политически интереси и обвързаности. Разкритията повдигнаха въпроси за финансовата стабилност на държавата и за функционирането на правораздавателните органи. Антикорупционната комисия влезе в имоти на Румен Гайтански, с прякор Вълка, заради необезпечен и..

публикувано на 18.08.24 в 10:30