Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС иска изслушване на Асен Василев заради Плана за възстановяване

Снимка: БГНЕС

ДПС поиска изслушване на вицепремиера Асен Василев в Народното събрание за параметрите на Плана за възстановяване и устойчивост.
Депутатът Джевдет Чакъров настоя в декларация за пълна информация за проектите в плана, с анализ на разходите, на икономическите и социалните последствия, особено за проектите в сектор "Енергетика":

"Вземането на решения за изграждането на мощност, която ще замести въглищата, според ДПС изисква национален консенсус, защото националната сигурност на България е важна, енергийната също. В плана не се предвижда финансиране на заместващи въглищните централи мощности. Също така няма и никаква яснота, с какво конкретно ще бъдат заместени тези мощности."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българска фондация купи 2/3 от родната къща на Димитър Талев

Две трети от родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп беше закупена от частна българска фондация. Това е станало срещу близо 84 хиляди евро, събрани от дарители. Останалата една трета е собственост на човек, който няма желание да я продава.  Това съобщиха БГНЕС и Нова телевизия. Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп На 26 май..

публикувано на 01.06.24 в 20:00

Градушка удари части Великотърновско, затворени са много пътища

Буря с градушка премина тази вечер над части от област Велико Търново. Временно са затворени много пътища, заради нападали дървета и клони.  Екипи на Пожарната и Областното пътно управление разчистват нападалите дървета и клони, които са блокирали много пътни отсечки във Великотърновска област. Частично затворени са главният път Русе- Велико..

публикувано на 01.06.24 в 19:54

Започва фестивалът "Варненско лято"

Голямата българска актриса Цветана  Манева, председател на настоятелството на фондация "Виа фест" и проф. Николай Йорданов - директор на фондацията, ще открият 32-рото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" в Драматичния театър "Стоян Бъчваров" във Варна.  Театралният фестивал "Варненско лято" започва на 1 юни В програмата на..

публикувано на 01.06.24 в 19:30

Районът на ул. "Дойран" във Варна е отцепен заради туби със задушлива течност

От областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че районът на улица "Дойран" е отцепен заради намерени две туби със задушлива течност, очаква се от общината да решат къде ще се депонират те, няма опасност за околната среда. Извършено е изследване на течността, тя съдържа 30 процента хлор, но какво е останалото съдържание, предстои да бъде..

публикувано на 01.06.24 в 19:27
Димитър Главчев

Главчев свиква утре работна среща с ресорни министри по изграждането на детската болница

Служебният премиер Димитър Главчев свиква утре работна среща с ресорни министри относно изграждането на Националната детска болница, съобщиха от правителствената пресслужба. Главчев възложи на служебния министър на здравеопазването Галя Кондева и служебния министър на регионалното развитие Виолета Коритарова да изготвят график с максималмо съкратени..

публикувано на 01.06.24 в 18:54

Голяма хакерска атака срещу германския Християндемократически съюз

Хакери извършиха голяма атака срещу дясноцентристкия германски Християндемократически съюз, потвърдиха от федералното Министерство на вътрешните работи. Не се разкриват подробности за размерите и естеството на атаката, която се разследва от Службата за защита на конституцията - германското контраразузнаване. "Но все пак това, което можем..

публикувано на 01.06.24 в 18:52

МВФ: Стабилен икономически растеж на Кипър през тази година

Нарастването на доходите в Кипър, притокът на средства по Плана за възстановяване и устойчивост и преките чуждестранни инвестиции са условия за стабилен икономически растеж на страната през тази година. Това е позицията на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ), който одобри оценката за Кипър от завършилата мисия на финансовата..

публикувано на 01.06.24 в 18:43